Fragment de la sentència de l'Estatut
Fragment de la sentència de l'Estatut
Barcelona

La sentència de l'Estatut recull 14 vegades la "indissoluble unitat de la nació espanyola"

Els termes que més es destaquen a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) són la "nació", la "llengua" i els "símbols". Concretament, es destaca fins a 14 vegades el terme "indisoluble unidad de la nación española", una cita de l'article 2 de la Constitució espanyola, al qual fan referència a la sentència en unes 50 ocasions. Quatre d'aquestes vegades són en el vot particular del magistrat Eugeni Gay Montalvo, que manifesta la seva disconformitat sobre el rebuig del concepte "nació" que s'aplica a Catalunya al preàmbul de l'Estatut.

Actualitzat
El concepte de "llengua" és el més repetit a la sentència del TC: la paraula hi surt un total de 298 vegades, fent referència a l'oficialitat o cooficialitat del català a Espanya i a Catalunya.

També s'ha donat prou rellevància a la qüestió del "finançament", segons les vegades que la sentència esmenta aquest terme: 174.

La "nació" també es menciona amb freqüència. Dels 172 cops en què surt reflectida aquesta paraula a la sentència, va acompanyada de l'adjectiu "espanyola" en 40 ocasions, mentre que el conjunt "nació catalana" hi apareix 8 vegades.

Els "símbols" nacionals, d'altra banda, apareixen 30 vegades en les 881 pàgines de la sentència del TC.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut