La presidenta de Junts, Laura Borràs, durant el judici al TSJC (Europa Press)

La sentència de Laura Borràs es farà pública avui al migdia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha citat les parts per notificar-los-la

RedaccióActualitzat

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, sabrà aquest dijous al migdia si la condemnen per prevaricació i falsedat documental o no: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya comunicarà la sentència a les parts a les dotze del migdia.

La Fiscalia va demanar abans del judici per a Borràs 6 anys de presó, 21 d'inhabilitació i una multa de 144.000 euros, petició que va mantenir en les conclusions finals.

Durant el judici la va acusar de manipular 18 contractes entre el 2013 i el 2017 per poder-los adjudicar de manera directa o indirecta a dit a un conegut, Isaías Herrero, quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Borràs va denunciar que Herrero i Andreu Pujol, el tercer acusat, havien fet un pacte amb la Fiscalia abans del judici per aconseguir rebaixes substancials en les peticions de penes de presó a canvi d'incriminar-la a ella en les seves declaracions.

La rebaixa va materialitzar-se després que Herrero declarés que havia fet "pressupostos comparsa" seguint les ordres de Borràs, i això va suposar per a ell passar d'una petició fiscal de 6 anys de presó a 2 anys, i per a Pujol de 3 anys a 1 any i dos mesos.

Al principi del judici Borràs va demanar que se suspengués perquè va considerar que s'havia quedat en indefensió jurídica després d'haver estat durant anys preparant la defensa conjuntament amb Herrero i Pujol.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàLaura Borràs
Anar al contingut