Futbol

La sentència de la FIFA condiciona el futur esportiu del Barça

Tot i que el Barça ha confiat fins a l'últim moment que convenceria el Tribunal d'Arbitratge perquè anul·lés o reduís la sanció que li va imposar la FIFA, el club ha estat treballant tenint molt en compte el possible càstig.

Actualitzat

Tot i que el Barça ha confiat fins a l'últim moment que convenceria el Tribunal d'Arbitratge perquè anul·lés o reduís la sanció que li va imposar la FIFA, el club ha estat treballant tenint molt en compte el possible càstig.

La suspensió cautelar de la sanció va suposar un petit respir que va permetre al Barça fer una planificació esportiva a llarg termini aquest estiu. Així s'expliquen els més de 150 milions d'euros invertits en Luis Suárez, Claudio Bravo, Marc-André Ter Stegen, Jérémy Mathieu, Ivan Rakitic, Thomas Vermaelen i Douglas. En el cas d'aquest últim, se'l va contractar tenint en compte que Dani Alves acaba contracte al juny del 2015 i la seva continuïtat al club sembla complicada.

Al marge dels 23 jugadors que conformen actualment el primer equip -amb l'excepció d'Alves- el Barça haurà de comptar per aquest període sense fitxatges amb la possible reincorporació de jugadors cedits com Gerard Deulofeu, Denis Suárez o Christian Tello. A més, també pot nodrir-se de jugadors del filial que ja han anat tenint participacions amb el primer equip, com és el cas de Munir, Sandro, Samper, Adama o Halilovic.

El lateral dret, el punt més delicat

El cas més delicat, però, és el del lateral dret. Dani Alves acaba el seu contracte possiblement marxarà mentre es mantingui la sanció. El club, en previsió d'aquesta sortida va fitxar Douglas, que de moment sembla que no ha convençut Luis Enrique. A aquest problema s'hi ha afegit el fet que Martín Montoya, l'altre lateral dret de la plantilla, ha expressat la seva voluntat de deixar l'equip davant la falta d'oportunitats. I que, en contra del què passa en altres posicions, no es veu al filial cap jugador preparat per fer el salt.

El "cas Montoya" estava en suspens a l'espera de la resolució del TAS. Ara, el més previsible és que el club no permeti al jugador deixar l'entitat. Això sí, recentment Luis Enrique li va donar dues titularitats davant l'absència d'Alves per lesió. Un fet que, de mantenir-se, potser podria reconduir la situació. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut