La Seminci premia Juliette Binoche i clausura el festival amb "Ningú no vol la nit"

La Setmana Internacional de Cine de Valladolid entregarà l'Espiga d'Honor a Isabel Binoche, protagonista de "Ningú no vol la nit", pel·lícula que posa fi al festival. També hi participen "La Granja del Pas" i "Filosofia a la presó"

La pel·lícula dirigida per Isabel Coixet "Ningú no vol la nit" clausurarà la 60a edició de La Setmana Internacional de Cine de Valladolid. Juliette Binoche, protagonista del film juntament amb Rinko Kikuchi i Gabriel Byrne, rebrà l'espiga d'honor per la seva trajectòria professional durant la gala de clausura el 31 d'octubre. Aquesta pel·lícula va inaugurar la Berlinale d'aquest any i s'estrenarà a les pantalles el 27 de novembre. 
 
 Situada al gèlid clima de Groenlàndia, "Ningú no vol la nit / Nobody wants the night" és un projecte ambiciós i corprenedor sobre dues dones que han de sobreviure en condicions extremes: Josephine Peary, una dona adinerada de Nova York, i Alaka, una inuit. Josephine Peary (Juliette Binoche) vol reunir-se amb el seu marit, l'explorador Robert Peary, i compartir amb ell l'instant de glòria per haver descobert el Pol Nord. La pel·lícula narra el viatge temerari i èpic d'aquesta dona per l'indret més inhòspit del món, les seves aventures i la trobada amb la inuit, Allaka (Rinko Kikuchi), que fa que canviï els seus prejudicis i les seves idees rígides sobre el món i la vida per sempre. És una història d'aventures, de descobriment, de dolor, de supervivència i, per sobre de tot, una meravellosa història d'amor. Està produït per d'Ariane&Garoé, Mediapro, Neo Art Producciones i Nadie quiere la noche A.I.E. en coproducció amb Noodles Production - Francia) i One More Movie (Bulgaria), amb la participació de TVC,TVE, Vodafone Ono, Eurimages, Movistar+, l' ICEC, el Programa Media, el Centro Nacional de Cine de Bulgaria, el Canarias Cultura en Red i Audiovisual SGR

Pel que fa als documentals, "La granja del Pas" de Sílvia Munt competeix a la secció "Tiempo de Historia" i "Filosofia a la presó", de Gilbert Arroyo i Marc Parramon, ho fa a la de "Doc.España". Tots dos documentals estan coproduïts per TVC i s'emetran al programa de TV3 "Sense ficció". "La granja del Pas"  parla de la precarietat econòmica que estem vivint al nostre país cada dia. Posa de manifest que la fredor de les xifres no pot explicar el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten. És una producció d'Intent Produccions S.L. en coproducció amb TVC.

"Filosofia a la presó"  passa 11 setmanes en una presó propera a Barcelona, on set presos i set estudiants de Dret dialoguen durant hores sobre la seva experiència vital (la felicitat, l'amor, la por, la justícia, el sentit de la vida o la veritat) i sobre les possibilitats i dificultats de la reinserció. El documental permet seguir l'evolució de cada participant al llarg del procés, des de les reticències i prejudicis inicials fins a la comprensió que la veritat és complexa i no es pot reduir a un estereotip. Un retrat sense màscares de dos col·lectius valents que aposten per trencar la seva bombolla i entendre les raons de l'altre. És una producció de Media 3.14 en coproducció amb TVC i la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa" i Esade Law School.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut