La selectivitat es farà el 7, 8 i 9 de juliol

Les proves d'accés a la universitat, ajornades a causa del coronavirus, seran més flexibles i els alumnes tindran més opcions d'examen per escollir

Actualitzat

Ja hi ha dates per a la selectivitat, ajornada a causa del coronavirus. Sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti, les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol.

En una reunió extraordinària per videoconferència, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha acordat també flexibilitzar el format de les proves, tenint en compte que no s'haurà pogut impartir tota la matèria de forma presencial.

En una pròxima reunió de la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils (CAAE) es fixarà el calendari de tràmits i les dates de les convocatòries extraordinàries de les PAU i també de les proves per accedir als graus en Educació.

 

Més flexibilitat en les opcions

El model d'examen de la selectivitat s'ajustarà a un curs marcat per l'"excepcionalitat" d'haver estat tantes setmanes sense normalitat lectiva.

Això es concretarà en més opcions a les preguntes, perquè els estudiants puguin triar el contingut que realment hagin donat a classe. El secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, ho ha explicat així a TV3:

"Per exemple, si en un examen hi havia sis preguntes i se n'havien de contestar cinc, doncs és possible que aquest any hi hagi les sis preguntes, però que en contestin quatre"

De tota manera, aquesta flexibilització no significa ni una reducció dels temaris ni tampoc un canvi en la tipologia dels exàmens. A més, no serà una flexibilització universal ni homogènia en totes les matèries.

En un comunicat, Universitats també assenyala que això no pot allargar ni la lectura dels enunciats ni la durada de cada examen.

 

Alumnes d'esquena, abans d'un dels examens de selectivitat, el setembre passat
Alumnes d'esquena, abans d'un dels examens de selectivitat, el setembre passat (ACN / Elisenda Rosanas)

 

La prova per als més grans de 25 anys, al juny

Pel que fa a la prova d'accés a la universitat per als més grans de 25 anys i els més grans de 45 anys, prevista inicialment per als dies 18 i 25 d'abril, queda ajornada fins a la segona meitat del mes de juny.

La fase general serà el dia 20 de juny i la fase específica, només per als majors de 25 anys, el dia 27 de juny.

 

Les proves per accedir als graus en Educació, el 19 de juny

D'altra banda, la convocatòria de les Proves d'Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària s'ha programat per al divendres 19 de juny. En un principi, estava previst que es fes el 25 d'abril.

 

Proves d'accés a la universitat a la facultat de Física i Química de la UB
Proves d'accés a la universitat a la facultat de Física i Química de la UB (ACN / Elisenda Rosanas)

 

Principis d'igualtat, mèrit i capacitat

El nou calendari i les bases de flexibilització garanteixen, segons remarca el departament d'Universitats, que l'accés universitari respecti els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, segons explica el secretari general del CIC, Lluís Baulenas:

"En tot moment, es treballa perquè els alumnes de la convocatòria 2020 tinguin garantits els principis que sempre han regit, i en aquestes circumstàncies excepcionals també han de continuar regint, per l'accés i l'admissió a la universitat"

 

 

 

L'ajornament generalitzat del calendari dels exàmens és conseqüència de la situació excepcional causada per l'emergència sanitària per la Covid-19. Això fa que les dates acordades aquest dimarts estiguin supeditades a possibles mesures que es puguin adoptar en relació amb la pandèmia.

 

 

Pocs dies després de la suspensió de les classes a causa del coronavirus, el ministeri d'Educació i les autonomies van acordar ajornar les proves de la selectivitat. La setmana passada ja es va anunciar que les proves se celebrarien entre el 22 de juny i el 10 de juliol.

 

Examens de selectivitat a la Universitat de Lleida, el juny de 2019
Examens de selectivitat a la Universitat de Lleida, el juny de 2019 (ACN / Laura Cortés)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut