La selecció espanyola s'imposa a Grècia (80-72) i jugarà els quarts del Mundial contra Sèrbia

La selecció espanyola de bàsquet s'ha imposat a Grècia per 80 a 72 i jugarà els quarts de final contra Sèrbia. En la reedició de la final del Mundial del Japó, els homes de Scariolo s'han retrobat a estones amb el seu millor bàsquet. Tot i així, Espanya mai ha aconseguit dominar el partit amb comoditat. Joan Carles Navarro, amb 22 punts, i Rudy Fernández, que n'ha anotat 14, han estat els millors homes del combinat espanyol. El seu rival a quarts, la selecció de Sèrbia, també ha hagut de suar de valent per vèncer Croàcia (73-72).

Els homes de Scariolo han començat el partit espessos. Els grecs tenien més ritme i aconseguien bones opcions de tir. Fruit d'aquesta superioritat el hel·lens s'han posat sis punts per damunt. Però a l'últim minut del primer quart dos triples, el primer de Llull i el segon de Raül López, han capgirat el marcador. Espanya, sense un joc fluid, guanyava el primer temps del partit per 22 a 19. Els vigents campions mundials han recuperat les bones sensacions en el segon quart. Scariolo ha ordenat una defensa en zona per aturar Schortsanitis, i la selecció espanyola ha començat a jugar amb més velocitat. Fran Vázquez ha estat excel·lent a la pintura i Ricky ha liderat l'equip, que ha marxat al descans amb la màxima diferència fins aquell moment: vuit punts (37-31). L'equip grec aguantava l'escomesa gràcies al llançaments de Zisis, el seu home més inspirat en els primers dos períodes.

L'inici de la segona part ha estat, però, ben diferent. Grècia ha eixugat la diferència i s'ha tornat a posar per davant en l'electrònic gràcies a un parcial de 7 a 0 en els primers tres minuts del tercer quart. A més, Diamantidis, gris en els primers 20 minuts, ha aparegut i amb dos triples ha posat un avantatge de sis punts a favor dels grecs. Però la crisi ha passat aviat per a l'equip de Scariolo. El combinat espanyol ha optat per jugar ràpid i ha tornat a igualar el marcador i, fins i tot, ha aconseguit acabar el tercer període per davant en el marcador (53-52).

L'últim quart ha començat molt igualat. Però Espanya s'ha posat, de nou, en zona i Grècia ha tornat a passar-ho malament. Cinc punts de Rudy han col·locat els de Scariolo amb una diferència de sis punts a favor quan faltaven quatre minuts. Semblava la sentència del partit. Grècia ho ha fiat tot al llançaments de tres però amb poc encert. L'equip espanyol ha començat a jugar més còmode. Ha sortit el millor Navarro i la diferència ha crescut fins els deu punts. Grècia no s'ha rendit i ha aconseguit reaccionar posant-se a quatre quan faltava un minut, però aquest esprint final no ha estat suficient i Espanya s'ha acabat imposant per 80 a 72.

Sèrbia serà el pròxim rival d'Espanya

La selecció de Sèrbia s'ha classificat per als quarts de final del Mundial de bàsquet després de vèncer Croàcia per 73 a 72 i serà el rival d'Espanya en el quarts. Els croats han agafat un avantatge de vuit punts en el primer quart però han vist com els serbis retallaven poc a poc aquesta diferència. Krstic, amb 16 punts, ha estat el millor home de Sèrbia, on també ha tingut un paper destacat el nou jugador del Barça Kosta Perovic (10 punts). El final ha estat d'infart. Quan faltava un segon, Sèrbia ha forçat una falta que ha acabat sent clau. De poc han servit els 21 punts del croat Popovic, el màxim anotador del partit.

Aquest diumenge es juguen dos partits més dels vuitens de final. Eslòvenia i Austràlia jugaran a les 17h. A les 20h, Turquia jugarà contra França en l'altre partit d'avui.