Eurocopa 2004

La selecció espanyola guanya amb comoditat una inofensiva Irlanda del Nord per 3 a 0

La selecció espanyola ha guanyat amb molta comoditat el segon partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2004 contra Irlanda del Nord per un contundent 3 a 0. L'equip espanyol, dirigit per un magistral Xavi, ha golejat cpm ha volgut un rival molt inferior, que només ha xutat una vegada a porteria en 90 minuts. Al descans, Espanya hi ha arribat amb un mínim avantatge d'un gol de cap de Baraja, i, en la represa, Guti i un altre cop Baraja han certificat la segona victòria de l'equip espanyol, que es consolida en el liderat del seu grup.

En el minut 4 de partit, Raúl ha fet la primera rematada amb perill, però el seu xut des de la frontal de l'àrea s'ha perdut per sobre de la porteria irlandesa. La selecció espanyola ha incrementtat el seu domini i el blaugrana Xavi ho ha intentat amb un xut de falta que ha picat a la tanca defensiva. Joaquin, en el minut 12, ha tornat a crear perill en la porteria nord-irlandesa amb un xut massa alt. Amb la selecció d'Irlanda tancada a l'àrea, Baraja ho ha provat amb una rematada fluixa a les mans del porter. La insistència de l'equip espanyol ha donat fruit en el minut 18 amb el primer gol del partit. Una centrada de Xavi ha acabat amb un difícil cop de cap de Baraja que ha batut al porter irlandès. Raúl ha estat a punt de fer el segon, que hauria significat el seu gol 30 des que és internacional, però el seu xut creuat ha fregat el pal esquerre. El domini espanyol ha estat absolut durant tota la primera part i el segon gol ha pogut arribar en el minut 44 amb un fort xut de Vicente que ha picat al pal, després de desviar la pilota un defensor. En la segona meitat, la tònica del partit no ha canviat, i en el minut 14 de la represa ha arribat el 2 a 0 favorable a la selecció espanyola. Una precisa centrada de Vicente l'ha rematat amb el cap Guti al fons de la porteria de Taylor. El jugador del Madrid ha fet així el seu primer gol com a internacional absolut. El primer xut d'Irlanda del Nord en tot el partit ha arribat en el minut 69 i l'ha protagonitzat Michael Hughes, però el xut ha anat molt desviat. La selecció espanyola ha tornat a arribar amb perill a l'àrea contrària i ha pogut incrementar el marcador en dues ocasions de Guti i Baraja. La selecció espanyola ha fet el tercer i definitiu gol del partit en l'últim minut. Després d'una sèrie de rebots a l'interior de l'àrea nord-irlandesa, la pilota ha acabat als peus de Baraja, que ha batut Taylor amb un potent xut. Espanya ha sumat la seva segona victòria consecutiva en el seu grup de classificació per a l'Eurocopa del 2004, un triomf que hauria estat més ampli si l'equip d'Iñaki Sáez no hagués desaprofitat tantes ocasions de gol.