Claver defensa Patty Mills en una jugada del partit (EFE)
Bàquet

La selecció espanyola es desfà d'Austràlia (95-88) i lluitarà per l'or del Mundial

La selecció espanyola jugarà la final del Mundial després d'haver disputat dues pròrrogues contra els australians

Jordi RobirosaActualitzat

Els que criticaven Marc Gasol han hagut de menjar-se les seves paraules. Amb l'ajuda inestimable de Ricky Rubio, el santboià ha estat el factor principal per entendre aquesta victòria, ja que l'equip de Scariolo ha anat gairebé tot el partit per darrere en el marcador, amb un màxim desavantatge d'11 punts (39-50). Gasol s'ha enfilat fins als 33 punts i Rubio n'ha afegit 19, a banda de donar assistències, recuperar pilotes i dirigir l'orquestra.

Que el basquetbol és un esport mental ha quedat claríssim en veure els darrers minuts dels australians en el temps reglamentari. Austràlia ha tingut el vertigen de la victòria i ha començat a dubtar davant del cèrcol rival quan semblava que tenien el partit dominat. Els espanyols, a poc a poc, han anat eixugant les diferències fins al 71-71 que ha donat pas a la primera pròrroga.

En aquest temps afegit, els australians han tingut el llançament per guanyar, però han fallat i en la segona pròrroga la superioritat espanyola ha estat claríssima.

Marc Gasol, amb 33 punts, ha estat el màxim anotador del combinat espanyol.