Toledo

La Seguretat Social tindrà superàvit aquest any i el que ve

El ministre de treball i immigració, Celestino Corbacho, ha informat que la Seguretat Social tancarà el 2008 amb 10.000 milions d'euros de superàvit i que l'any 2009 es tancarà amb una situació similar. Corbacho ho ha dit a Toledo, on s'ha reunit amb el president de Castella-la Manxa i amb els agents socials. El ministre ha assegurat que la Seguretat Social té una "salut de ferro" i que la guardiola "mai no havia estat tan plena". De tota manera, ha afegit que caldria començar a "identificar possibles reformes de futur" del Pacte de Toledo.

Actualitzat
El ministre ha destacat des de Toledo la bona salut de la Seguretat Social amb 56.000 milions d'euros al Fons de Garantia, que l'any que ve arribarà a més de 60.000 milions. És per això que Corbacho ha afirmat que les pensions estan assegurades ara i també en tindran els adolescents que ara tenen 16 anys.

Sobre les darreres dades de l'atur, Corbacho ha reconegut que són "negatives", però menys que les del mes d'octubre i ha pronosticat que la desocupació continuarà augmentant, tot i que amb "una intensitat més baixa que en els darrers mesos". El ministre s'ha mostrat convençut que durant el segon semestre del 2009 hi haurà una reactivació econòmica global i també a l'estat espanyol.

Corbacho ha defensat les mesures adoptades per l'executiu davant la crisi, però ha recordat que es triguen 40 dies a aplicar i que ha estat durant aquest període que la situació s'ha deteriorat "a una velocitat tremenda". En aquest context, el titular de Treball i Immigració s'ha mostrat convençut que els 8.000 milions d'euros que el govern espanyol ha destinat els ajuntaments seran positius per crear llocs de treball, però ha afegit que fins a l'1 de març del 2009 "serà difícil veure les formigoneres al carrer i la gent treballant".
Anar al contingut