Madrid

La Seguretat Social investigarà les baixes laborals massives dels controladors aeris

El Ministeri de Foment ha ordenat a la Seguretat Social investigar les baixes laborals massives dels controladors aeris. Aquest matí, per exemple, una quarta part dels 53 controladors aeris que s'havien d'incorporar al centre de control de Gavà no han anat a treballar per baixa temporal. Mentre que des d'Aena i des del mateix Ministeri es creu que tot plegat és una estratègia dels controladors per forçar la negociació del conveni col·lectiu, aquests tècnics asseguren que si actualment hi ha més baixes és per les estrictes condicions laborals en el sector.

Actualitzat
La quarta part dels 53 controladors aeris que s'havien d'incorporar aquest matí al centre de control de Gavà no han anat a treballar per baixa temporal. Així ho ha comunicat l'aeroport de Barcelona que, tot i això, asseguren que, de moment, la situació és de tranquil·litat i els vols estan operant amb normalitat. Això, després que ahir l'aeroport del Prat va registrar un absentisme del 40%, que provocar nous retards en el trànsit aeri.

Avui, els sindicats de controladors i Foment han de reprendre a Madrid les converses per tancar un nou conveni. I no es preveuen fàcils, més enllà de la vaga. La reforma per reial decret de les condicions laborals en el sector, diuen els controladors, els obliga a treballar més hores i a un sou més baix, a banda de fer-ho sota més pressió. És això el que els estaria duent a agafar baixes per fatiga, depressió i ansietat.

La Seguretat Social investigarà les baixes dels controladors aeris per comprovar que no fan una vaga encoberta. Els controladors culpen Aena d'una mala gestió en les baixes laborals.

Per Aena, l'ens que gestiona la majoria d'aeroports espanyols, l'epidèmia de baixes respon a una vaga encoberta per pressionar ara que ha de començar una nova ronda de negociació del conveni col·lectiu.

Per ara, Foment només vol investigar si les absències són justificades i per això ha demanat a la Seguretat Social que comprovi, una per una, les baixes dels controladors. Això, després que el ministre José Blanco amenacés els controladors amb els tribunals.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut