Cartell de la segona edició del Barcelona Creative Commons Film Festival (BccN)
Cartell de la segona edició del Barcelona Creative Commons Film Festival (BccN)
Barcelona

La segona edició del festival Barcelona Creative Commons arrenca amb l'estrena d'"An island", de Vincent Moon

La segona edició del Barcelona Creative Commons Film Festival (BccN) torna a Barcelona, enguany, però, amb emplaçament nou, a l'Institut Francès. Projectarà pel·lícules, documentals i curts que si el públic vol podrà copiar i reproduir. El certamen acull en aquesta edició l'estrena a Catalunya del documental experimental "An Island" sobre el grup danès d'indie "Efterklang", del director francès Vincent Moon, realitzador de videoclips de R.E.M.. A més d'aquest film, es podran veure altres propostes com "Die Beauty", de Stina Bergman, estrena a Espanya després de l'èxit als cinemes de Suècia, o "Vida diària a Kabul", l'últim documental del periodista Alberto Arce. En la secció "Made in Barcelona" s'exhibiran diferents curtmetratges fets des d'aquí.

Actualitzat
Barcelona Creative Commons Film Festival arrenca per segon any amb una programació de pel·lícules que es poden descarregar, copiar, remesclar i distribuir amb total llibertat i sense cap perill de multa. Són més de 800 minuts de documental, ficció i curtmetratges presentats per videoconferència pels seus directors, tres seccions oficials i una de competició de cinema lliure que durant cinc dies ompliran l'Institut Francès de Barcelona.

Després de l'èxit de la primera edició, el BccN arriba ple de novetats, amb projectes pioners que trenquen una llança a favor de l'intercanvi gratuït. I és que el Barcelona Creative Commons Film Festival milita i presumeix de facilitar l'accés a l'obra d'un bon nombre d'autors que treballen sota aquesta llicència on la màxima és compartir.

La segona edició del BccN acollirà el primer "official screening" de Catalunya d'"An Island", l'últim treball del director francès Vincent Moon, conegut per realitzar videoclips de grups com R.E.M., Black Lips, Andrew Bird o Sufjan Stevens. El documental, una interpretació del nou àlbum d'"Efterklang", serà presentat oficialment per primera vegada per Casper Clausen i Mads Christian Bauer, membres de la banda danesa d'indie. Durant quatre dies de rodatge, la banda va col·laborar amb més de 200 músics d'una illa de la costa danesa, creant "performances" i noves interpretacions de les cançons del seu àlbum "Magic Chairs".

Amb "An Island" el BccN dóna el tret de sortida a un festival que vol mostrar les millors pel∙lícules que es fan sota el paraigua del Creative Commons. En aquesta línia, acollirà el film "Die Beauty", de Stina Bergman, que serà "premiere" a Espanya després de l'èxit en cinemes de Suècia, o "Vida diària a Kabul", l'últim documental del periodista Alberto Arce, que ja va particpar en l'anterior edició amb "To Shoot an Elephant".

"Made in Barcelona", per als curts fets des d'aquí

El certamen també vol promoure creacions locals en CC, destacant els millors curtmetratges dels nous realitzadors de Barcelona en la secció "Made in Barcelona". Els curtmetratges s'exhibiran després de la taula rodona "Els nous models del cinema", en la qual participaran Ignasi Labastida, coordinador de Creative Commons Espanya; Stéphane M. Grueso, director del documental "¡Copiad, malditos!"; Guillermo Zapata, referent del cinema a CC a Espanya, i Alberto López, de la productora Mundoficción i la distribuïdora Eguzki Bideoak.

BccN, finalment, acollirà la presentació de "Pioners", de projectes dels Països Catalans que funcionen amb Creative Commons. Dins d'aquests últims hi ha: la Tweetpeli, una pel·lícula col·laborativa generada a través de tuits viciats; l'Arròs Movie, una "road movie" finançada a base de "crowdfunding", i el documental "No Res", també produït amb aquesta nova fórmula altruista i col·lectiva.
Anar al contingut