Pla general de la segona cimera del cava amb tots els representants del sector que s'ha celebrat a la seu de l'Incavi a Vilafranca del Pen…
Pla general de la segona cimera del cava amb tots els representants del sector que s'ha celebrat a la seu de l'Incavi a Vilafranca del Penedès, el dimarts 28 de gener de 2020. (Horitzontal)

La segona cimera del cava acorda treballar per "equilibrar el sector" i evitar una nova crisi la propera verema

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès.-La segona reunió entre pagesos, elaboradors i representants del sector del cava, que s'ha celebrat aquest dimarts a Vilafranca del Penedès, ha finalitzat amb el compromís de totes les parts de treballar "mesures immediates" que ajudin a "equilibrar el sector" i evitar que la propera verema es torni a repetir una crisi pel preu del raïm. A la sortida de la reunió tan els representants del pagesos com dels elaboradors han mostrat la seva satisfacció pels acords adoptats que han de regular l'oferta i la demanda. Per la seva banda la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha explicat que surten "amb molts deures, molta feina i emplaçats a seguir treballant". Per fer-ho, han agendat una tercera trobada pel mes de març per concretar el compromís que han assumit.

Després de més de tres hores de reunió a la seu de l'INCAVI, totes les parts implicades en el sector del cava, des de pagesos fins a elaboradors, han coincidit en que cal buscar la manera immediata d'equilibrar l'oferta i la demanda i evitar així una nova crisi pels preus com la que es va viure la passada verema, on els principals elaboradors de cava van pagar a 30 cèntim el quilo de raïm. Per evitar que això passi tot els agents implicats s'ha donat un marge d'un mes i mig per treballar les mesures que s'han fixat avui. A la sortida de la reunió la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, s'ha mostrat esperançada i ha emplaçat a tots els actors a fer la seva feina. "Si una vàlua de la cadena no fa els deures en aquest procés de transició, no ens en sortirem", ha dit. A tot això, Jordà creu que un cop tot el sector es faci seves aquestes mesures s'evitarà que la propera verema es torni a viure la mateixa situació. Per la seva banda, la representant dels viticultors, Isabel Vidal, s'ha mostrat "contenta" pel missatge d'unitat que ha donat el sector aquest dimarts "perquè és l'única manera de sortir-se'n" i ha demanat a tots els actors implicats que facin la seva feina abans de la propera reunió que s'ha de celebrar a principis del mes de març. Els elaboradors de cava, representats a la trobada per les patronals Pimecava i Institut del Cava han valorat positivament que el conjunt del sector s'hagi posat d'acord per resoldre el conflicte.

Anar al contingut