L'entitat té 12.700 pisos a Catalunya que la Generalitat reclama per a habitatge públic (TV3)

La Sareb oferirà lloguer social a 68 famílies vulnerables que ocupen pisos seus a Barcelona

L'acord entre l'Ajuntament i el banc dolent afecta 70 dels 700 pisos que té l'entitat a Barcelona, però es podria ampliar a 200 famílies més

RedaccióActualitzat

Un acord entre l'Ajuntament de Barcelona i la Sareb permetrà que una setantena de famílies vulnerables signin un lloguer social i no es quedin sense casa.

Es tracta de 68 pisos dels més de 700 que la Sareb té a Barcelona. El banc dolent, que es va crear per absorbir els actius tòxics de les altres entitats, té a Catalunya un total de 12.700 pisos, i fa anys que ajuntaments, Generalitat i entitats socials reclamen que es converteixin en habitatge públic.

De moment, en el cas de Barcelona, s'ha arribat a un acord perquè aquesta setantena de famílies que viuen en pisos propietat de l'entitat signin un lloguer social amb aquest banc i puguin esquivar el desnonament.

Ara, l'Ajuntament està mediant perquè unes dues-centes famílies més que viuen ocupant i esperen un desnonament també s'hi puguin acollir.

Des de l'Ajuntament asseguren que la Sareb és el primer gran tenidor que es compromet a fer lloguer social en base a la llei catalana, i a més, que estudiaran cas a cas conjuntament, quan hi hagi nous casos de famílies vulnerables en un procés de desnonament.

Però tant l'Ajuntament com les entitats socials volen anar més enllà. La Generalitat també va reclamar la cessió dels pisos per a lloguer social, un cop la meitat de la Sareb va passar a mans de l'Estat a principis d'any.

Els impulsors de la llei catalana antidesnonaments han reclamat a l'entitat que estengui els lloguers socials a tots els casos emparats per la norma, i consideren una "anomalia inadmissible" que una entitat pública "incompleixi" la llei catalana amenaçant amb desnonaments
 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeAjuntament de Barcelona
Anar al contingut