Figueres

La sardana aèria que havia d'inaugurar la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009 s'enlaira a mitges

La sardana aèria que havia d'inaugurar l'estrena de Figueres com a Capital de la Cultura Catalana 2009 s'ha pogut enlairar, però finalment s'ha hagut de suspendre pel fort vent. Tot i així, la companyia Deambulants ha aconseguit alçar els seus tretze figurants i transmetre la seva particular visió de la dansa popular catalana. L'altre espectacle que sí que s'ha pogut celebrar amb normalitat ha estat una rua que ha recorregut els carrers de la ciutat fins a la Rambla. Figueres pren el relleu de la capital de la cultura catalana de la mà de Perpinyà. Els actes d'enguany versaran al voltant de dos temes: d'una banda es retrà homenatge a la cultura popular, amb especial atenció a la figura del músic i creador de la sardana Pep Ventura, i de l'altra, Figueres també mirarà cap a la ciència i la tècnica, prenent com a referent Narcís Monturiol.

Actualitzat
La companyia Deambulants ha intentat enlairar els seus tretze figurants a una altura mitjana per representar la sardana aèria, però al cap de deu minuts l'espectacle s'ha hagut de suspendre per un parell de ratxes de violenta tramuntana. Minuts abans, un acte institucional al Teatre Jardí havia servit per traspassar la capitalitat de la cultura catalana de Perpinyà a Figueres.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha dit que la capitalitat de la cultura catalana és una "oportunitat esplèndida per projectar els grans valors de la ciutat", que ha vinculat a "dos fills pròdigs de la ciutat", el sardanista Pep Ventura i l'inventor Narcís Monturiol. Vila ha destacat que Pep Ventura representa "el lligam amb la tradició i la catalanitat", mentre que Narcís Monturiol, creador del submarí "Ictíneo", seria "l'esperit inquiet, emprenedor, el desig d'aprendre i de saber".

Després dels parlaments, una cercavila d'enginys ha recorregut els carrers de la ciutat, un espectacle que ha anat a càrrec de la companyia Pipototal de Tolosa.
Anar al contingut