Mandela està hospitalitzat a causa d'una infecció pulmonar. (Foto d'arxiu: EFE)
Mandela està hospitalitzat a causa d'una infecció pulmonar. (Foto d'arxiu: EFE)
Johannesburg

La salut de Nelson Mandela millora després de ser ingressat a l'hospital per una infecció pulmonar

Fa dos dies que està ingressat a l'hospital per una infecció pulmonar que arrossega des de fa temps, però, segons un portaveu, l'expresident sud-africà es troba millor i està força animat.

RedaccióActualitzat
Els sud-africans han rebut amb alegria la notícia que Nelson Mandela, que està hospitalitzat des de fa dos dies a causa d'una infecció pulmonar, es troba millor. La malaltia l'arrossega des de fa temps, però, segons ha explicat un portaveu de la Presidència, l'expresident millora i està força animat.

Pendents de la salut del líder anti-apartheid

El centre on està ingressat s'ha mantingut en secret per preservar-ne la intimitat, però els missatges de suport dels ciutadans han arribat d'arreu del país. Els seguidors del líder anti-apartheid, de 94 anys, han inclòs una pregària a les esglésies durant la missa de Divendres Sant.

L'expresident sud-africà ha ingressat tres vegades a l'hospital en els últims quatre mesos. La seva última aparició pública va ser en la cerimònia de cloenda del Mundial de futbol del 2010, que es va fer a Sud-àfrica.

Mandela va néixer el 18 de juliol de 1918. Va ser president entre 1994 i 1999, després que, el 1990, va ser alliberat després de 26 anys de presó per la seva activitat anti-apartheid. Va ser el primer president negre del seu país.

Mandela va negociar amb el llavors president Frederik de Klerk la fi del règim de discriminació racial. Per això, el 1993, va ser distingit, al costat de De Klerk, amb el Nobel de la Pau. Es va retirar de la vida política l'any 2004 i actualment viu retirat, amb escasses aparicions en públic.
Anar al contingut