Ielena Isinbàieva llueix la bandera russa a Turquia (Reuters)
Jocs Olímpics

La saltadora de perxa Ielena Issinbàieva recorrerà l'exclusió de l'equip rus d'atletisme davant del Tribunal d'Estrasburg

L'atleta russa no està d'acord amb la decisió de marginar tot l'equip rus d'atletisme als Jocs de Rio. El COI ha delegat en les federacions internacionals la responsabilitat d'autoritzar o no la participació d'esportistes russos

Actualitzat

La doble campiona olímpica de salt amb perxa Ielena Issinbàieva recorrerà davant del Tribunal Europeu de Drets Humans la decisió de marginar dels Joc Olímpics de Rio de Janeiro l'equip rus d'atletisme. Així ho ha anunciat l'entrenador de la perxista, Ievgueni Trofimov, en declaracions a l'agència R-sport, després que aquest diumenge el Comitè Olímpic Internacional ratifiqués la decisió de la Federació Internacional d'Atletisme de vetar l'equip d'atletisme rus per l'escàndol de dopatge.

"Ielena recorrerà davant del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, perquè per ella i tot l'equip la decisió no és justa", ha dit l'entrenador. Trofimov ha afegit que el que més ha sorprès a Issinbàieva ha estat la reacció de les autoritats russes a la decisió del COI de delegar en les federacions internacionals la responsabilitat d'autoritzar o denegar la participació d'esportistes russos en els Jocs de Rio. "Es van encongir d'espatlles, i ja està", ha dit l'entrenador de la tsarina de la perxa.

El ministre d'Esports rus, Vitali Mutko, va agrair ahir al COI que no marginés tot l'equip olímpic Rússia dels Jocs de Rio. "Estem agraïts al Comitè Olímpic Internacional per la decisió que ha pres sobre l'equip nacional de Rússia, que s'ha preparat per competir a Rio de Janeiro", va dir Mutko. L'Agència Mundial Antidopatge havia recomanat al COI vetar la participació de Rússia dels Jocs de Rio després fer-se públic l'informe McLaren, que va denunciar l'existència a Rússia d'un sistema dopatge promogut per l'Estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut