Una imatge d'arxiu del col·legi La Salle de Premià de Mar
Una imatge d'arxiu del col·legi La Salle de Premià de Mar (Wikimedia)

La Salle porta a Fiscalia 7 casos més d'abusos sexuals al seu col·legi de Premià de Mar

El primer a denunciar aquest exprofessor del centre va ser l'escriptor Alejandro Palomas

RedaccióActualitzat

La Salle ha agafat la iniciativa i ha portat a la Fiscalia noves denúncies d'abusos sexuals contra l'exprofessor Jesús Linares al seu col·legi de Premià de Mar.

La institució demana a la Fiscalia que ho investigui per si hi ha hagut comissió de delictes i que estableixi responsabilitats. La Salle també ha anunciat que es personarà com a acusació en la causa oberta al jutjat de Mataró.

Set persones asseguren haver patit abusos del mateix germà de la congregació, majoritàriament durant els anys 70 i 80 a La Salle de Premià de Mar, segons han avançat El Periódico i ElDiario.es.

L'escriptor Alejandro Palomas va ser el primer a denunciar violacions i abusos sexuals per part del religiós. Jesús Linares té 90 anys i viu en una residència de La Salle a Cambrils.

La Salle diu ara que col·laborarà amb la justícia i que aportarà tota la informació que tingui. La investigació es va obrir fa dues setmanes arran de la denúncia pública de l'escriptor.

En un comunicat, el col·legi demana perdó a les víctimes i a les seves famílies.


Càstigs i visites a la infermeria

La institució religiosa ha fet el nou pas aquest dijous després que la premsa hagi publicat el testimoni dels set exalumnes més durant els anys 70 i 80 en aquest col·legi, uns fets que ja haurien prescrit.

Els nous testimonis expliquen com Linares se servia d'excuses com ara els càstigs o de les seves responsabilitats a la infermeria del centre per cometre els tocaments i altres abusos sexuals.

La majoria dels testimonis són d'homes, però també hi ha relats de dones d'una etapa més recent, quan el col·legi ja era mixt. Als reportatges periodístics es parla d'abusos comesos l'any 2003, quan Linares van retornar a Premià després de 18 anys a Montcada.

La responsable de relacions institucionals de La Salle, Isabel Llauger, ha demanat a les víctimes d'abusos que es posin en contacte amb ells per poder verificar els seus casos, demanar-los perdó i establir possibles reparacions pel dany causat. Ho ha detallat en declaracions a l'agència Efe.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual EsglésiaAgressió sexualPederàstia
Anar al contingut