Façana de l'escola
El centre atribueix el canvi de dades a un "malentès" (La Salle Bonanova)

La Salle Bonanova rectifica: no té un miler d'alumnes confinats per covid

L'escola es va confondre a l'hora d'introduir les dades, que no eren de casos que s'havien de confinar sinó de casos que havien tingut contacte amb un positiu i s'havien de fer una prova

La Salle Bonanova de Barcelona ha concretat que no té un miler d'alumnes confinats, sinó 292 aquest dilluns al matí.

El centre ha atribuït a un "malentès" el fet que l'informe de divendres del Departament d'Educació informés d'un miler de confinats, una dada que els havia situat com el centre amb més alumnes confinats de Catalunya.

El director del centre, Jordi Gibert, n'ha parlat al programa "Planta baixa" de TV3:

"La setmana passada va ser difícil per conèixer tots els detalls del nou protocol i aprendre a gestionar-ho i explicar-ho tot a les famílies."

Des de l'escola han explicat que el miler d'alumnes notificats divendres són aquells que havien estat contacte d'un positiu i se'ls havia de generar la petició per fer-se una prova d'antígens. La seva responsable de comunicació, Mireia Puente, ho ha justificat així a Catalunya Ràdio:

"Hi ha hagut un canvi en els protocols, en la manera de notificar els positius i els contactes estrets per generar la petició del test d'antígens. Digue-li malentès o error... la dada de divendres no era certa. Hi havia 1.000 alumnes afectats per haver estat contactes d'un positiu, però no estan confinats."

Aquest miler d'alumnes, doncs, no han estat mai en quarantena. Les dades d'aquest cap de setmana eren molt més baixes de les que es van saber divendres.

Fins avui a primera hora, al centre li constaven tres classes i un centenar d'alumnes confinats. Una dada que al llarg del matí s'ha actualitzat fins als gairebé 300 confinats que ha detallat el director del centre a "Planta baixa". Encara lluny, en tot cas, del miler de confinats notificats erròniament.

D'entre els alumnes que sí que estan confinats, la majoria són alumnes de primària i batxillerat que o bé no tenen la pauta completa o no estan vacunats, i per tant sí que s'han d'aïllar en cas de contacte amb un positiu. 

 

ARXIVAT A:
Educació SalutCoronavirus Covid-19
Anar al contingut