Sergi Belbel, director del TNC, durant la roda de premsa (Foto: ACN)
Sergi Belbel, director del TNC, durant la roda de premsa (Foto: ACN)
Barcelona

La sala Tallers del TNC tancarà durant dos anys a partir del 4 de març

Ho ha anunciat la direcció del teatre en una roda de premsa per explicar com faran front a la baixada d'ingressos prevista per aquest 2013. El tancament de la Tallers, vinculada al projecte T6, per impulsar joves autors, suposarà l'eliminació de 70 funcions i l'anul·lació de l'espectacle "Panorama", de Philippe Decouflé.

RedaccióActualitzat
La sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya tancarà el pròxim 4 de març. És un tancament temporal, de dos anys. Ho ha anunciat la direcció del teatre en una roda de premsa per explicar com faran front a la baixada d'ingressos prevista per aquest 2013 i que comporta un reajustament de la programació prevista fins al juny, amb un total de setanta funcions menys, una vintena de les quals a la sala Gran, i l'anul·lació de l'espectacle "Panorama", de Philippe Decouflé. Així doncs, de les 430 funcions previstes, se'n faran 360.

"Les accions que hem fet, les hem fet per no hipotecar el futur d'aquest teatre", ha explicat Sergi Belbel, director del TNC, que deixa el càrrec aquest juny i al qual el consell d'administració del teatre li ha demanat un pla de xoc per no deixar el seu successor, Xavier Albertí, sense pressupost per a la temporada 2013-2014. Així, Belbel sacrifica un dels centres de la seva programació artística, el T6, que es porta a terme a la sala Tallers amb l'objectiu principal d'impulsar els autors joves.

El teatre ha tancat el 2012 amb un pressupost equilibrat, però preveu un 28% menys d'ingressos aquesta any, xifra que suposa un milió d'euros. I és que l'ocupació a les sales del Nacional ha passat del 73% al 55%, i els abonaments han baixat un 31%. Mònica Campos, gerent del TNC, ha assegurat que es treballa en un pla de viabilitat.

El tancament de la sala Tallers ja s'ensumava arran de les declaracions del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, sobre la situació econòmica del TNC, unes declaracions en què va deixar clar que cali tancar l'any sense dèficit.
Anar al contingut