Primer pla del dramaturg i guionista Josep Maria Benet i Jornet
Josep Maria Benet i Jornet en una imatge d'arxiu
Barcelona

La Sala Beckett crea una fundació per promoure el teatre contemporani català a nivell internacional

La Sala Beckett inicia una nova etapa amb la creació d'una Fundació i l'ampliació de la seva seu. L'escriptor Josep Maria Benet i Jornet presideix aquesta nova entitat que compta amb un patronat format íntegrament per dramaturgs de renom com Sergi Belbel, Jordi Galcerán i José Sanchis Sinisterra, entre d'altres. L'objectiu és impulsar el teatre contemporani i projectar internacionalment als dramaturgs catalans, en col·laboració amb entitats culturals d'arreu del món

RedaccióActualitzat
La nova seu tindrà dues sales d'exhibició i tres d'assajos, tot i que conservarà l'estructura de l'antic edifici de la cooperativa de consum Pau i Justícia del barri de Poblenou, segons han anunciat els seus arquitectes, Ricardo Flores i Eva Prats. Tot i que encara no s'ha confirmat la data d'inici de les obres, el director de la sala, Toni Casares, s'ha mostrat esperançat que començaran a principis del 2012.

Casares ha reconegut que la dramatúrgia catalana passa per "un dels seus millors moments", però ha advertit que "ara necessita consolidar-se", ja que si no es duen a terme els passos necessaris, pot perillar. "Si aquest projecte avança, Barcelona es pot convertir en un dels tres o quatre focus teatrals d'Europa", ha augurat el veterà dramaturg Josep Maria Benet i Jornet.

L'acte l'ha clausurat el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, que han elogiat la "passió" dels responsables de la Sala Beckett i han reiterat el seu suport al projecte.

Anar al contingut