Primer pla de la creadora i intèrpret d''Eat me: Ana', Mireia Izquierdo, durant la presentació de l'obra a la Sala Atrium, el 30…
Primer pla de la creadora i intèrpret d''Eat me: Ana', Mireia Izquierdo, durant la presentació de l'obra a la Sala Atrium, el 30 de setembre del 2019 (horitzontal)

La Sala Atrium reflexiona sobre la influència social del cànon de bellesa amb 'Eat me: Ana'

ACN Barcelona.-La Sala Atrium ha programat per aquest octubre una obra que reflexiona sobre la influència social del cànon de bellesa. Es tracta d''Eat me: Ana', una creació de Mireia Izquierdo i Andrés Liévano que denuncia a través de text, moviment i vídeos la "desconnexió" que es produeix entre un mateix i la imatge externa "imposada de forma subliminal pel sistema". Izquierdo, que encarna l'únic personatge de l'obra, ha explicat en roda de premsa que 'Eat me: Ana' sorgeix de la "necessitat d'una crítica" envers el món de les arts escèniques, on, ha dit, "ets un cos que s'exhibeix constantment". L'espectacle, que ja s'ha estrenat a Holanda i Portugal, podrà veure's ara del 2 al 13 d'octubre a la Sala Atrium.

'Eat me: Ana' mostra la valenciana Mireia Izquierdo parlant a través de la veu d''Ana' del "patiment" que suposen les pressions externes sobre la imatge del propi cos. Així, l'actriu ha assegurat que l'obra beu de la "identificació" que senten molts professionals del món de la dansa o el teatre amb un mer "tros de carn".L'obra és el reflex de les històries personals de dones de diverses edats que han patit trastorns alimentaris. Izquierdo les ha entrevistat i ha plasmat les seves "sensacions" a través dels diferents canals que vesteixen l'espectacle, com les veus en off, sons i textos projectats a les parets de la sala. De fet, l'actriu ha precisat que l'anorèxia i la bulímia són dues malalties que, malgrat que no apareixen "directament" a l'obra, sí que hi són de forma latent. "És una qüestió de la qual no se'n parla prou", ha lamentat al seu torn la directora de programació de la Sala Atrium, Patricia Mendoza, que ha vist en l'espectacle una oportunitat per tractar el tema de forma "natural".D'aquesta manera, Mendoza ha definit l'obra com "un monòleg femení que parla d'un món global amb el que tots podem sentir-nos identificats" i ha explicat que es complementarà amb col·loquis puntuals amb el públic de la mà de testimonis directes com persones que han patit trastorns alimentaris, la seva família o psicòlegs.Izquierdo ha comentat que no va concebre l'obra per a joves, però ha assegurat que és un públic amb el que "funciona bé" perquè s'hi pot identificar fàcilment. "Des de petites, tenim aquesta pressió de la publicitat o els cercles pròxims de tenir un cos i ser algú que realment no som", ha criticat la creadora.'Eat me: Ana', considerada per Izquierdo com una "creació híbrida" per la varietat de canals i formats que mostra en escena, va començar a gestar-se el 2017 a Holanda, on va poder veure's per primera vegada, i a Portugal, on l'actriu va rebre una residència artística per poder desenvolupar el projecte.

Anar al contingut