El carrer Sardenya, davant la Sagrada Família, totalment buit durant el confinament (ACN/Mar Vila)
Barcelona

La Sagrada Família reobrirà el juliol amb visites gratuïtes per als barcelonins

També es reserven dues setmanes per als professionals que han combatut la crisi, mentre que reprendre les obres depèn del flux de turistes que arribi

Actualitzat

La Sagrada Família tornarà a obrir les portes el 4 de juliol, però no es reprendrà la construcció del temple fins que el flux de turistes ho garanteixi, cosa que pot fer retardar el final de les obres més enllà del 2026 que s'havia previst.

Les portes de la Sagrada família s'obriran en tres fases: la primera per agrair el treball de tots els professionals que han combatut la crisi de la pandèmia, una segona fase dedicada a tots els barcelonins i la tercera, que no te data, que obrirà l'accés a tota la resta de visitants de fora del país.

Xavier Martínez, director general de la Junta Constructora de la Sagrada Família, ho ha anunciat aquest dilluns.

"El Patronat de la Sagrada Família vol reobrir les seves portes tenint un gest de gratitud amb aquelles persones que amb el seu treball, voluntat i responsabilitat estan contribuint a superar aquesta situació ajudant els altres."

La primera fase s'ha anomenat Homenatge. Es reservaran els dos primers caps de setmana de juliol a sanitaris, cossos de seguretat i entitats del tercer sector i a tots els professionals que han combatut la crisi, que, amb els seus familiars, podran visitar gratuïtament el temple.

La segona fase, Hora Barcelona, començarà a partir del 18 de juliol, i està dedicada a tots els barcelonins, que tindran entrada gratuïta qualsevol dissabte o diumenge a la tarda, fins a finals d'any.

La falta d'ingressos que proporcionen les visites són necessaris per seguir amb la construcció del temple (ACN/Pere Francesch)

Martínez ha explicat que aquestes visites seran exclusives

"Volem retre un homenatge a tots els barcelonins pel seu esforç i volem que se sentin protagonistes en un entorn mol diferent del que és habitual."

I l'obertura als visitants de pagament, la tercera fase, no es decidirà fins que no es detecti "un flux de turistes constant", ha dit Martínez que ha afegit que hores d'ara no es pot posar una data.

"En aquests moments hi ha moltes incerteses de quan aquest turisme podrà venir a la ciutat. Hi ha fonts molt optimistes que diuen que, a partir de juliol, aquest flux començarà a arribar. Hi ha altres visions més pessimistes que diuen que fins després de l'estiu no vindran a Barcelona. La Sagrada Família està preparada per obrir les portes en el moment que es decideixi."

I, d'aquest flux de visites, en depèn que es pugui reprendre la construcció del temple, que ha quedat aturada per la falta d'ingressos que proporcionen les visites. Un fet que pot retardar l'objectiu d'acabar l'obra el 2026.

ARXIVAT A:
TurismePatrimoniCulturaDesescaladaCoronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut