Sagrada Família
Sagrada Família

La Sagrada Família pagarà 4,5 milions d'euros per tenir la llicència d'obres

La Sagrada Família va demanar al març la llicència d'obres, pendent des de fa 133 anys

RedaccióActualitzat

La Sagrada Família pagarà 4,5 milions d'euros per tenir la llicència d'obres, la més alta de la història democràtica de la ciutat. La Sagrada Família va demanar la llicència d'obres al mes de març i el ple de l'Ajuntament del febrer va aprovar dos plans urbanístics per permetre la regularització dels treballs.

El cost inicial de la llicència d'obres era de 12 milions d'euros, però, en ser un equipament públic i una entitat sense ànim de lucre, la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família ha tingut una bonificació del 65%, fet que ha reduït el preu de la llicència a 4,5 milions.

 

Es tracta de la llicència d'obres més cara de la història democràtica de la ciutat. La més cara, fins ara, va ser la de la reforma de l'Hospital de Sant Pau, per la qual es van pagar 1,9 milions. La segona llicència d'obres més cara fins ara havia estat la de Diagonal Mar, que va tenir un cost de 1,8 milions d'euros.

Janet Sanz, número tres de la llista de BComú, ha assegurat que els 4,5 milions d'euros revertiran en la ciutat i en "l'interès públic" i ha reivindicat que "per primera vegada s'acaba amb els privilegis de l'Església catòlica".

Sanz ha defensat que la Sagrada Família ara pagarà "com tot déu" per fer obres.

La Junta Constructora ha explicat a TV3 que pagaran el que correspongui per llei, però no els han fet arribar cap document que acrediti que aquesta llicència ja està concedida.

El mes d'octubre de l'any passat, l'Ajuntament va arribar a un acord amb la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família per iniciar els tràmits per regularitzar les obres, que fa 133 que es fan sense llicència.

Aquest compromís amb el consistori també preveia que la Sagrada Família invertís 36 milions en 10 anys per millorar el transport, la urbanització i el manteniment de l'espai públic de la zona.

ARXIVAT A:
Sagrada Família
Anar al contingut