Imatge aèria de la Sagrada Família captada per un helicòpter d'aeromodelisme.
Imatge aèria de la Sagrada Família captada per un helicòpter d'aeromodelisme.
Barcelona

La Sagrada Família estarà acabada el 2026

La construcció del temple de Gaudí es troba al 65% de la seva execució i les previsions de l'arquitecte director de l'obra, Jordi Faulí, és que la part arquitectònica de la basílica s'acabarà d'aquí 13 anys, si es manté el ritme actual.

RedaccióActualitzat
La construcció del temple de la Sagrada Família de Barcelona, edificada ja en un 65%, finalitzarà l'any 2026, segons les previsions de l'arquitecte director de l'obra, Jordi Faulí, que preveu acabar aquell any la part arquitectònica de la basílica.

"Ho aconseguirem si mantenim el ritme actual de les obres", ha assenyalat Faulí (Barcelona, 1959), que aspira a ser l'arquitecte que acabi la Sagrada Família, tot i que encara faltaran molts detalls artístics.

Portes obertes per la Mercè

Per ensenyar tot el que fins ara està construït i amb motiu de la festivitat de la Mercè, patrona de Barcelona, el temple farà els pròxims dies 22, 23 i 24 tres tardes de portes obertes, entre les 16 i les 20 hores.

Novena generació d'arquitectes

Jordi Faulí, que va estudiar Arquitectura a Barcelona, va començar a treballar a l'oficina tècnica de la Sagrada Família el 1990, amb 31 anys, els mateixos que tenia Gaudí quan es va fer càrrec del projecte. Faulí va ser primer arquitecte del temple, després director adjunt, i, des de fa uns mesos, n'és l'arquitecte director i coordinador.

Doctor arquitecte amb una tesi sobre la continuïtat i la composició de les columnes i voltes de la basílica, l'arquitecte coordina un equip de quaranta professionals dedicats a l'estudi, projecte i construcció de la fase final del temple.

Faulí és la novena generació d'arquitectes encarregats de la construcció de la basílica dissenyada per Gaudí. Cal recordar que el temple de la Sagrada Família es va començar a construir l'any 1882.
Anar al contingut