Barcelona

La Sagrada Família es blinda per prevenir atacs terroristes

A partir d'ara, per entrar-hi, s'ha de passar per arcs de seguretat

RedaccióActualitzat

L'accés a la Sagrada Família s'ha blindat, des d'aquest gener, amb noves mesures de seguretat a l'estil del Vaticà o dels aeroports.

Només hi ha dos accessos habilitats per visitar el temple, situats a banda i banda de l'escalinata de la façana del Naixement. A cada entrada, s'hi han instal·lat escàners i arcs detectors i s'ha augmentat el personal de seguretat.

Però aquest increment de mesures no ha perjudicat la fluïdesa. Els visitants troben que el control es passa força ràpid i se senten més segurs un cop dins.


Fins ara, la inspecció de bosses i motxilles es feia visualment i amb detectors manuals. Però després de saber-se que la basílica havia estat un objectiu terrorista, s'ha reforçat la vigilància d'aquest monument que cada any visiten més de quatre milions i mig de turistes.

S'hi han instal·lat 10 màquines i s'hi ha reforçat la plantilla de seguretat en 12 persones. D'aquesta manera, la direcció del temple conclou el pla estratègic de seguretat que es va plantejar fa un any, més enllà dels atemptats i les investigacions que apuntaven el temple de Gaudí com a objectiu jihadista.

Aquestes mesures de seguretat de l'interior s'han afegit a les que abans de Nadal ja va instal·lar a l'exterior l'Ajuntament de Barcelona, com testos gegants i les pilones de formigó que, de moment, tallen els carrers de Marina, Provença i Sardenya.

ARXIVAT A:
TerrorismePatrimoni
Anar al contingut