La Sagrada Família creix 11 metres de cop amb l'enlairament d'una peça de set tones

S'ha col·locat l'armat de la llanterna que servirà per coronar la torre de Maria amb un estel lluminós, previsiblement per Nadal

RedaccióActualitzat

La Sagrada Família, el temple ideat per Antoni Gaudí, és gairebé 11 metres més alta des d'aquest dimarts arran de la col·locació d'una estructura d'acer armat que servirà per acabar de coronar la torre de Maria. L'altura que ha guanyat equival a una casa de quatre pisos.

L'estructura s'anomena armat de fust perquè és la base d'una peça anomenada fust o llanterna, buida per dins, que deixarà passar la llum del sol fins a l'altar de la basílica.

 

Una grua ha pujat l'armat de 7 tones de pes fins a 116 metres d'altura (TV3)


Per completar la llanterna, l'acer serà recobert amb formigó, sobre el qual es col·locarà un trencadís blanc i blau, el mantell de la Mare de Déu.

Les peces del trencadís l'estan elaborant en un taller d'Orriols, al Berguedà, a partir d'una maqueta de fusta.

 

La llanterna de la torre de Maria s'haurà de completar en alçada (TV3)


Els treballs d'enformigonat i col·locació del trencadís s'haurà de fer "in situ", en alçada, perquè l'armat pesa 7 tones, però el fust sencer, amb el formigó i l'ornamentació, en pesarà 60.

L'armat ha estat encaixat al seu lloc amb una grua, en una complicada operació d'enginyeria a 116 metres d'altura.

En col·locar-hi aquesta estructura, la segona torre més alta de la Sagrada Família s'acosta a l'altura definitiva, que assolirà previsiblement per Nadal, quan s'hi afegeixi un estel lluminós.

Serà un estel de dotze puntes, que de dia brillarà amb la llum del sol i de nit estarà il·luminat.

 

L'armat de fust quedarà cobert per formigó (TV3)


La torre de Maria és l'únic punt de la Sagrada Família on s'està treballant des que fa tres mesos es van reprendre les obres del temple, que van quedar aturades arran del primer estat d'alarma i el confinament domiciliari.

Si fins ara feia 116 metres d'altura, amb l'armat puja fins als 127, i amb l'estel assolirà els 138 metres definitius, que serà superats només per la torre de Jesús, que n'ha de fer 172,5.

 

Un operari a l'interior de l'armat abans que la grua l'ha pujat fins al capdamunt de la torre de Maria (TV3)


Just per sota de la torre de Maria quedaran les quatre torres dels evangelistes, de 135 metres d'altura.

ARXIVAT A:
Sagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut