Londres

La Royal Academy of Arts de Londres acull una mostra dels polèmics nus femenins de Modigliani

La vida de l'artista italià Amadeo Modigliani, polèmica i plena d'escàndols, ha eclipsat sovint la seva obra, una de les més importants de principi del segle XX. La Royal Academy of Arts de Londres s'ha proposat donar a conèixer l'obra de l'artista. Allà s'exposa una suggestiva mostra per admirar el cos nu i serè de les dones que Modigliani va retratar i que tan importants van ser en la seva vida.

Actualitzat
La Royal Academy of Arts, un dels principals museus de Londres, acull aquests dies una mostra dels retrats nus femenins que l'artista italià Amadeo Modigliani va pintar el segle passat.
El visitant es pot submergir en la calma i el repòs de les models de l'artista que deia que pintar una dona era posseir-la i per qui elles eren una font d'inspiració i admiració.
Formes sinuoses, colls esvelts, ulls imprecisos i cares anguloses d'unes dones serenes però inexcrutables. És la bellesa tranquil·la i incògnita que aquest italià pintava tan bé, malgrat ser ell una persona turbulenta en els ambients bohemis de París de principis del segle XX.

L'art de Modigliani, però, no va agradar gens a l'època. Quan tothom deconstruïa la imatge, ell creava un lleguatge figuratiu únic, seductor i disciplinat, però no per això menys avantguardista. El jove de la Toscana es va inspirar en l'art africà per retratar unes dones amb qui va tenir unes relacions tempestuoses, però que ell pintava amb un punt de melancolia i una intensitat emocional controlada.

La mala salut, l'alcohol i les drogues van acabar amb ell quan tenia només 35 anys, moment en què es va començar a reconèixer l'intens treball d'una vida dedicada a l'art. .



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut