La rotonda de la Bonavista de Manresa estrena el doble carril després de vuit mesos d'obres

La rotonda de la Bonavista de Manresa estrena el doble carril després de vuit mesos d'obres

La rotonda de la Bonavista de Manresa estrena el doble carril després de vuit mesos d'obres

La nova rotonda de la plaça Bonavista de Manresa durant les primeres hores del dia. 19 de febrer del 2018. (Horitzontal)

La nova rotonda de la plaça Bonavista de Manresa durant les primeres hores del dia. 19 de febrer del 2018. (Horitzontal)

ACN Manresa.-La nova rotonda de la Bonavista de Manresa s'ha obert aquest dilluns completament al trànsit amb el doble carril definitiu després de vuit mesos d'obres. El consistori de la capital del Bages ha informat que durant les primeres hores la circulació de vehicles ha estat fluida, fins hi tot en les hores punta. Tot i l'estrena, durant els propers 15 dies encara estarà tallada la carretera de Santpedor en sentit ascendent perquè encara s'estan enllestint els treballs d'execució de la vorera i la senyalització vertical. Agents de la Policia Local han estat al llarg de tot el dia a la zona per tal de fer un seguiment constant de la situació. Està previst que aquest dimarts s'enllesteixi l'acondicionament de la zona amb la plantació de gespa a la part central de la rotonda.

La rotonda de la Bonavista ha quedat oberta al trànsit aquest dilluns a les tres de la matinada després que diumenge s'enllestissin les tasques d'asfaltatge. Les obres, però, encara continuaran en diverses zones de vianants per completar l'enjardinament i la instal·lació del mobiliari al gran parc situat entre la carretera de Vic, els carrers Mossèn Jacint Verdaguer i Bisbe Comas. Vuit mesos d'obresEl projecte de la nova plaça va arrencar el 5 d'abril de l'any passat les obres d'enderroc de la finca del número 102 de la carretera de Vic, uns treballs necessaris per a la construcció de la nova rotonda. A principi de juny, després de treballs previs, va començar el gruix de les obres, les més importants que s'han fet a la via pública de Manresa els darrers anys.En un àmbit d'actuació de 10.598 metres quadrats, a banda de la nova plaça inclou la urbanització del primer tram de la carretera de Santpedor i la transformació de tot l'espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas. Per al cap de setmana del 17 i 18 de març es preveu un acte d'estrena del nou nus viari.El PSC reclama un replantejament "immediat" de la programació semafòrica La nova rotonda també ha estrenat una nova regulació semafòrica i nous passos de vianants que, segons el consistori manresà, han de servir per reduir els recorreguts. Amb tot, des del PSC Manresa, han emès un comunicat en el qual insten a l'Ajuntament a replantejar-se "immediatament" la programació semafòrica. "El vianant és el gran perjudicat. Hi ha un perill evident d'atropellament, fins i tot en els moments en què les persones que van a peu tenen prioritat de pas per creuar", ha denunciat el president del grup municipal, Felip González. El regidor de l'oposició ha explicat que en dues de les sortides de la nova plaça el color ambre pels vehicles conviu amb el verd pels vianants, un fet que "provoca situacions de clara inferioritat del vianant que, tot i tenir el dret de pas expedit, ha de competir amb els vehicles per intentar travessar el carrer". González ha dit que aquest dilluns ha pogut comprovar 'in situ' "nombroses d'aquestes situacions de risc que, per sort, no han acabat en accident, però ben poc que hi ha faltat".