Gaza

La rivalitat entre palestins provoca 7 morts i 90 ferits a Gaza, mentre a Ramallah incendien la seu del Parlament

Nova jornada violenta als territoris palestins. A la ciutat de Gaza, almenys 7 palestins han mort i 90 han quedat ferits en un tiroteig entre forces de Hamas i manifestants de les forces de seguretat d'Al-Fatah. L'intercanvi de trets s'ha desencadenat arran de la marxa que feien els agents d'Al-Fatah contra el govern d'Ismail Haniye, per reclamar que els paguessin el sou. El funcionariat palestí no cobra des de l'abril, després que la comunitat internacional va suspendre les ajudes econòmiques a l'Autoritat Nacional Palestina. A Ramallah, membres d'Al-Fatah han calat foc a diverses oficines governamentals, tot i que els incendis no han tingut majors conseqüències.

Actualitzat

El govern palestí, liderat per Hamas, ha condemnat els actes de violència a la franja de Gaza i ha defensat l'actuació de les seves forces de seguretat. Segons el portaveu de l'executiu, Ghazi Hamad, l'anomenada Força Auxiliar, que és de caràcter paramilitar, s'ha desplegat durant la manifestació dels funcionaris "en un intent de restablir la llei i l'ordre". Els participants en la protesta reclamaven a l'executiu de Haniye que pagui o dimiteixi. 

A banda del tiroteig de Gaza, la policia d'Al-Fatah i grups paramilitars s'han encarat a les forces de seguretat dirigides per Hamas a Khan Yunis, al sud de la franja de Gaza. I a Ramallah, la capital administrativa, les forces lleials al president Mahmud Abbas han calat foc a la seu del Parlament i a diverses oficines governamentals, sense que es tingui constància de víctimes.

El rerefons de les protestes i enfrontaments és la greu situació econòmica de l'Autoritat Nacional Palestina. El govern de Hamas és incapaç de pagar als funcionaris a causa de les sancions econòmiques imposades per Occident com a resposta a la negativa a reconèixer Israel, renunciar a la violència i acceptar els acords de pau. Les ajudes econòmiques van quedar embargades fa uns sis mesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut