La reunió entre Puigdemont i Rajoy serà el dimecres 20 a la tarda, a La Moncloa

La reunió es farà després de tres mesos de la presa de possessió de Puigdemont, i a pesar que Rajoy està en funcions

Actualitzat
Finalment, La Moncloa i la Generalitat han fixat una data per a la trobada entre el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Carles Puigdemont: serà dimecres que ve, dia 20, a dos quarts de sis de la tarda, a La Moncloa.

Segons el govern, han aconseguit tancar la cita, però no encara el contingut de la mateixa, tot i que segons Rajoy no hi haurà ordre del dia. Puigdemont vol abordar el dret a decidir, que considera que és el mandat del 27S. També vol parlar del que el govern considera que són incompliments de l'Estatut i també de la capacitat de millorar els drets socials a Catalunya: pobresa energètica, desnonaments zero i acabar amb pisos buits.

Puigdemont també demanarà a Rajoy que s'acabi amb el que consideren la judicialització de la política, que es retirin les querelles contra els organitzadors del 9N i contra els càrrecs electes d'ajuntaments catalans.

Ningú volia fer el primer pas

Rajoy i Puigdemont s'han trobat només una vegada des que el segon és president de la Generalitat. Va ser en l'acte en homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings, el 23 de març. Llavors van aprofitar per parlar un moment, i van quedar de trobar-se en una reunió formal.

Segons Carles Puigdemont, el president del govern espanyol en funcions no el va trucar per felicitar-lo després de ser investit president de la Generalitat, i va dir que esperaria a que hi hagués un president del govern espanyol acabat d'investir per demanar-li una reunió. Per la seva banda, Rajoy va dir que estaven estudiant impugnar la presa de posessió de Puigdemont perquè no havia mencionat el rei ni la Constitució, i va afegir que no tenia previst reunir-s'hi.

Però pocs dies després una broma telefònica d'un programa de ràdio, en què un imitador es va fer passar pel president català, va evidenciar que Rajoy estava disposat a parlar amb Puigdemont. El PP va aprofitar-ho per atribuir a la Generalitat que no hi hagués reunió, perquè Puigdemont no havia tingut la "deferència" de trucar a Rajoy, el mateix argument utilitzat pel president català.

Des de llavors s'ha especulat força entorn aquesta reunió, amb els dos governs resistint-se a donar el primer pas. Han anat passant les setmanes, la investidura s'ha anat ajornant, i finalment ha estat la Generalitat la que aquesta setmana ha donat el pas de demanar la reunió, i no s'ha trigat gaire a fixar una data.

L'equip de Mariano Rajoy s'ha afanyat a divulgar la notícia per Twitter:
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut