Madrid

El PP és més optimista de cara a un acord amb Vox que li permeti governar Andalusia

Les dues formacions traslladen aquesta tarda la negociació a Sevilla, on els populars es reuniran abans amb Cs

RedaccióActualitzat

El Partit Popular i Vox acosten posicions. A la reunió d'aquest matí a Madrid -que ha durat dues hores i mitja-, els populars han presentat una contraoferta al document dels ultradretans de 19 punts rebutjat per ells i per Ciutadans. Ara, el PP es mostra més optimista per arribar a un acord amb Vox que desbloquegi la investidura de Juan Manuel Moreno com a president de la Junta d'Andalusia.

Dirigents del PP i Cs es reuniran aquesta tarda a Sevilla i, tot seguit, el partit de Pablo Casado es tornarà a asseure amb la formació d'extrema dreta, també a la capital andalusa.

Aquest dimarts, Vox va plantejar 19 mesures que el PP va trobar del tot inacceptables. Hi havia, per exemple, derogar les lleis andaluses contra la violència de gènere i per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI, expulsar 52.000 immigrants en situació irregular i tornar a l'Estat les competències en matèria d'educació, sanitat, justícia i ordre públic.

Els ultradretans també reclamen canviar el Dia d'Andalusia, que ara és el 28 de febrer, el dia que es va aprovar l'Estatut d'Autonomia, pel 2 de gener, dia de la culminació de l'anomenada Reconquesta. Vox assegura que les seves propostes són negociables.


Ciutadans es manté a l'expectativa

 

A la imatge Inés Arrimadas i Juan Marín. Cs no vol saber res de Vox però els partits de Casado i Rivera depenen dels ultradretans per assegurar-se la governabilitat d'Andalusia (ACN)


L'acord entre els populars i Cs penja d'un fil perquè els vots dels diputats de Vox són imprescindibles. Així ho ha reconegut Juan Marín, el candidat de la formació taronja, a Televisió Espanyola.

"Si les responsabilitats recauen en les dues formacions polítiques i en un acord, només, en dues formacions polítiques, el que el Partit Popular i Vox acordin ho hauran d'explicar ells, però no afecta el govern d'Andalusia. Si l'afectés, no tingui cap dubte que nosaltres aquests acords els donaríem per trencats. No pot ser d'una altra manera."

Aquesta tarda, les delegacions del PP i de Ciutadans es trobaran aquest cop al Parlament andalús, a Sevilla, per tancar l'acord de govern de Juan Manuel Moreno. Tindria una vicepresidència, per a Ciutadans, i onze conselleries, que es repartirien els dos partits.

 

ARXIVAT A:
VoxPPAndalusiaEleccionsCs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut