Imatge de la taula de negociació amb els representants d'Aena, Eulen, el comitè d'empresa i la Generalitat el 6 d'agost de 2017. (Hor…
Imatge de la taula de negociació amb els representants d'Aena, Eulen, el comitè d'empresa i la Generalitat el 6 d'agost de 2017. (Horitzontal)

La reunió entre Aena, Eulen i els treballadors de l'empresa comença amb postures molt allunyades

ACN Barcelona.-La reunió de mediació entre Aena, Eulen i els treballadors de l'empresa responsable de la seguretat de l'Aeroport de Barcelona, ha començat a tres quarts d'onze del matí al departament del Treball a Barcelona. La trobada, que ha de servir per desencallar el conflicte laboral i desconvocar les jornades de vaga parcials i totals previstes, ha arrencat amb els posicionaments de les parts molt allunyades. Minuts abans de l'inici de la reunió els representants del comitè de vaga han acusat a Aena de voler-se "netejar la cara" convocant aquesta negociació i han advertit que creuen que la cita finalitzarà "sense cap mena d'acord".

Els primers en arribar a la seu del departament de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona han estat els representants del comitè de vaga, que s'han mostrat molt pessimistes amb la reunió d'aquest diumenge i han assegurat que no tenen massa esperances posades en ella. "Creiem que és una neteja de cara d'Aena i segur que sortim d'aquí sense cap mena d'acord", ha indicat l'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez que ha remarcat que les discrepàncies que existeixen no es deuen únicament al plus de 350 euros mensuals que exigeixen els empleats. "També demanem més plantilla - un centenar més - i més formació", apunta l'assessor del comitè de vaga que insisteix que "no és cert que hi hagi acord en aquests punts". Giménez també ha carregat contra Aena perquè ha assegurat que l'operador aeroportuari és qui ha de resoldre aquest conflicte: "Els representants d'Eulen que venen no tenen poder de decisió, han de demanar-ho tot a Madrid, però a més l'empresa no té capacitat per incrementar la plantilla ni el sou", comenta Giménez que remarca que "la licitació estava a la baixa" i que "és Aena qui ha de posar més diners". Així mateix ha indicat que "mentre Aena no faci un moviment, això és fer una rentada d'imatge per acusar el comitè que la negociació s'estanca perquè els treballadors volen més diners". La trobada d'aquest diumenge també compta amb la presència de la directora de l'Aeroport de Barcelona - El Prat, Sonia Corrochano i diversos representants de la direcció d'Eulen. Per part de la Generalitat, el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, és qui està liderant la mediació.

Anar al contingut