Nens amb mascareta a l'escola de Salardú, a la Vall d'Aran (ACN/Marta Lluvich)

La retirada de les mascaretes a primària serà progressiva i per territoris

Salut anuncia cribratges massius en escoles de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona d'aquí deu dies

Redacció/ACNActualitzat

Els alumnes de primària podran deixar de portar mascareta progressivament, a mesura que la situació epidemiològica del seu territori ho permeti.

Així ho ha avançat, en declaracions al programa "Els matins" de TV3, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

De fet, l'ús de la mascareta a primària ja es va establir com a obligatori durant quinze dies, al principi, i es va anunciar que passat aquest termini se n'estudiaria la retirada.

En funció de la situació actual de la pandèmia, Argimon ha dit que la retirada de les mascaretes podria començar a la regió sanitària Terres de l'Ebre, però ha admès que la situació pot canviar en pocs dies.

 

 

Preguntat sobre la conveniència que els nens facin activitats extraescolars com les lligues esportives, Argimon se n'ha mostrat partidari.

"Ha de començar", ha defensat, tot i advertir que "la lliga no serà normal, com no ho serà l'escola".

Ha reconegut que d'aquesta manera es trenquen els "grups bombolla" escolars, però ha afegit que també poden trencar-se durant el cap de setmana, en funció de l'activitat social dels nens i de les famílies


Cribratges massius a l'escola

Argimon també ha anunciat que la setmana que ve començaran a preparar-se els cribratges massius que es faran en escoles de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Les proves començaran a fer-se, probablement, a partir de la setmana següent.

 

La retirada de les mascaretes a primària serà progressiva i per territoris
A finals de setembre es faran cribratges massius en escoles de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona (ACN/Oriol Bosch)


La previsió és fer mig milió de proves a alumnes, professors i personal no docent, en un termini de dos mesos.

Els llocs i centres concrets on es faran els cribratges els decidiran conjuntament els departaments de Salut i d'Educació.

 

 

Quarantenes més curtes?

El secretari de Salut Pública, d'altra banda, ha reconegut que la quarantena més segura per evitar contagis de Covid-19 és la de 14 dies.

Amb tot, considera "assumible" el risc que suposa reduir les quarantenes a 10 dies, perquè és el temps en què apareixen la majoria dels positius, a canvi de fer més lleus per a molts ciutadans aquests confinaments preventius.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut