La restauració veu les noves restriccions com "una declaració de guerra" i apunta a ERC

El Gremi de Restauració de Barcelona acusa Esquerra de tenir una "obsessió malaltissa" amb el sector

RedaccióActualitzat

El Gremi de Restauració de Barcelona interpreta com "una declaració de guerra" les noves restriccions per a bars i restaurants aprovades pel govern i anunciades aquest divendres al matí

En un comunicat emès aquest matí poc després que acabés la roda de premsa del vicepresident Pere Aragonès i la portaveu Meritxell Budó, acusen el govern de fer un "tancament encobert" de bars i restaurants amb l'argument que "el funcionament intermitent durant 4,5 hores al dia és radicalment inviable i equival a un nou tancament".


Els restauradors, de fet, apunten directament a ERC, i no al govern, i afirmen que "Esquerra té una obsessió malaltissa amb el sector de la restauració".

Argumenten que el Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat sempre han explicat que els contagis es produeixen, sobretot, en l'àmbit privat.

Denuncien que pateixen un "assetjament intolerable" i asseguren que "les famílies s'estan arruïnant per culpa de la seva incompetència".

I s'acaben preguntant: "Quan pensen dimitir?"

A banda d'emetre el comunicat, el Gremi de Restauració de Barcelona ha convocat una mobilització de protesta a la plaça Sant Jaume, el mateix divendres a la tarda:

 

Els gimnasos demanen aclariments

L'Associació d'Empresaris de Clubs Catalans de Fitness ha expressat el seu desacord amb el tancament dels gimnasos de dins dels centres comercials

A més, reclama al govern que determini quines d'activitats físiques es poden fer a l'interior dels gimnasos, i quines cal fer a l'exterior.

 

L'activitat dins dels gimnasos s'haurà de fer amb mascareta (ACN/Albert Cadanet)


En declaracions a Catalunya Ràdio, August Tarragó, president de l'Associació, considera que el govern ha introduït "un concepte una miqueta indeterminat", que ha d'aclarir.

"Estem a l'espera que algú ens digui quines són aquestes activitats que no es poden fer amb mascareta", ha afegit.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaNadalAutònoms
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut