La restauració veu la prohibició de fumar a l'exterior com l'estocada definitiva

Segons els restauradors, amb la crisi de la Covid, dos de cada cinc bars o restaurants tenen sobre la taula tancar definitivament

RedaccióActualitzat

El sector de la restauració veu en la prohibició de fumar a l'aire lliure, en vigor des d'aquest dimarts 18 d'agost, l'estocada definitiva per al sector. Segons els restauradors, amb la crisi de la Covid, dos de cada cinc bars o restaurants tenen sobre la taula tancar definitivament.

Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració de Barcelona, considera que aquesta mesura el que fa és "augmentar la incertesa d'un sector que està tocat de mort".

El Gremi creu que la resolució és "una cortina de fum" per amagar" la incompetència de les administracions públiques davant rebrots esperables".

Pallarols assegura que recorreran una normativa que "compromet la viabilitat de moltíssimes més empreses de les que ja estan greument tocades, i no compleix el doble objectiu de combatre la pandèmia sanitària amb la mateixa contundència que s'ha de combatre la pandèmia econòmica".

 

Prohibir fumar a l'aire lliure

A Catalunya ja no es pot fumar a l'espai públic si no es respecta la distància de seguretat. Els fumadors a l'aire lliure han de respectar aquesta distància amb qualsevol altra persona, també a les terrasses dels bars, on no es podrà fumar si hi ha gent a la mateixa taula o a menys de dos metres.

 

 

Els bars i restaurants també hauran d'abaixar la persiana a la una de la matinada i els locals d'oci nocturn directament no podran obrir. Aquestes són algunes de les noves mesures anti-Covid que es van acordar entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

La resolució publicada aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat incideix en altres recomanacions de caràcter general, com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

 

L'oci nocturn recorre la resolució

FECASARM, una de les federacions de locals d'oci nocturn, presentarà un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució.

 

Joaquim Boadas, secretari general, reitera que el govern no pot limitar l'horari d'aquests establiments, ja que en un total de 63 municipis, inclosa la ciutat de Barcelona, estan emparats per una interlocutòria judicial que ho impedeix, i recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre aquesta limitació a finals del mes de juliol, fins que no hi hagi una sentència ferma.

Boadas anuncia la presentació d'un recurs contenciós administratiu.

"Demanarem, per la via de les mesures cautelaríssimes, doncs que es deixi sense efecte la vigència de la resolució en aquestes 63 localitats. També, subsidiàriament, demanarem que se suspengui a tot Catalunya perquè no existeix cap evidència científica que segons l'hora de tancament de les activitats hi hagi més o menys contagi d'aquest virus."

 

Per Boadas, la resolució és arbitrària i nul·la de ple dret.

Per la seva banda, FECALÓN, federació catalana de locals d'oci nocturn, també presentarà recurs contenciós administratiu, però no només contra la resolució que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat, sinó també contra l'ordre ministerial que va anunciar el ministre Illa el 14 d'agost, perquè entén que aquestes limitacions posen en perill el sector.

 

L'oci nocturn recorda que a Catalunya ja arrossega unes pèrdues superiors als 60 milions d'euros, que fan penjar d'un fil més de 37.000 llocs de treball.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut