Sitges

La resposta dels grups parlamentaris a la proposta de diàleg del Cercle d'Economia

RedaccióActualitzat

Les jornades del Cercle d'Economia, que es fan a Sitges, han tingut un marcat accent polític aquest divendres a la tarda. De fet, el plat estrella ha estat un debat amb la presència destacada de líders dels grups al Parlament de Catalunya. Un debat sobre la proposta del Cercle d'Economia d'elevar l'Estatut a la categoria de constitució, de blindar competències i sotmetre-ho tot a una consulta.

Miquel Iceta ha rebut de bon grat la proposta. PP, Cs i ERC se n'han desmarcat per diferents raons. Junts per Catalunya o Catalunya en Comú Podem ho han trobat una proposta per estudiar, encara que lluny d'algun dels seus plantejaments. La CUP ha declinat la invitació a participar en el debat.

Miquel Iceta, PSC:

"Jo estic d'acord amb el que diu. I em sembla fantàstic que algú de la societat catalana s'hagi pres l'interès, la molèstia, de reflexionar a fons sobre els problemes que ens ocupen."

Xavier Domènech, Catalunya en Comú:

"Iniciar aquest diàleg absolutament sincer des del coneixement profund que no podem seguir igual. I crec que aquest coneixement profund el tenen molts partits -alguns fins i tot sorprenents en aquest sentit- per avançar cap a un nou tipus de pacte."

Lluís Font, Junts per Catalunya:

"Si es tractés d'un document amb el membret "gobierno de España", per tant al darrere hi ha persones, institucions que garanteixen que el que es diu en aquest document -si em permeten l'expressió- va a missa, això canvia les regles del joc."

Inés Arrimadas, Ciutadans:

"No hi pot haver un diàleg seriós -representatiu de Catalunya- amb el govern d'Espanya, sense que abans hi hagi hagut aquest exercici de respecte a la llei, de reconeixement mutu i de respecte mutu."

Xavier García Albiol, PP:

"Els objectius de l'independentisme avui són els que mostren d'una manera molt clara, i segurament l'expresident de la Generalitat n'és la cara més visible: és un tot o res, un referèndum sí o un referèndum també."

Salvador Sabrià, ERC:

"Fer efectiva una república, fer-ho amb majories àmplies, continuar creixent, fer-ho al carrer, fer-ho per tothom, perquè ens sembla el punt més imprescindible de tots els que plantegem."

L'actualitat política no podia quedar al marge en una jornada com la d'avui. Tots han anat amb cautela a l'hora de valorar fins a quin punt aquest nou govern del PSOE pot obrir una nova etapa de relacions amb Catalunya.

Els partits sobiranistes destacaven que demà, dissabte, comença a caminar el nou govern de la Generalitat.

 

ARXIVAT A:
Miquel IcetaXavier DomènechInés ArrimadasXavier García Albiol ERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut