Pedro Sánchez al míting del PSOE a Vigo (EFE)
Pedro Sánchez al míting del PSOE a Vigo (EFE)

La resposta de Sánchez a Rivera: "A Ciutadans, li demanem que no bloquegi"

Pedro Sánchez rebutja el suport d'Albert Rivera per formar govern després de les eleccions del 10 de novembre

Actualitzat

Pedro Sánchez rebutja el suport d'Albert Rivera per formar govern després de les eleccions del 10 de novembre. És la resposta del líder dels socialistes després que Rivera s'ha obert a pactar amb el PSOE. En un míting a Vigo, Sánchez ha afirmat que mai ha volgut el suport d'un partit que "pacta amb la ultradreta" i ha assegurat que l'únic que demana a Ciutadans és que no bloquegi el nou executiu.

"No demanem el suport de Ciutadans, molt menys d'un partit que pacta amb la ultradreta, el que demanem és que es respecti el resultat electoral, i que els que van perdre no bloquegin a aquell que ha guanyat les eleccions"

Sánchez ha ironitzat amb el pas de Rivera. Diu que ha "aixecat el càstig" al PSOE i que si els socialistes es "porten bé" podran governar junts.

El líder del PSOE no es refia del polític de Ciutadans, a qui acusa de ser incoherent. Diu que Rivera afirma ara que està disposat a governar amb el PSOE, però "si suma més amb PP i amb la ultradreta vol fer fora el PSOE, i mentrestant, governa amb el PP i la ultradreta en comunitats i ajuntaments". "Tot un exemple de coherència, senyor Rivera", ha reblat.


Crítiques a Unides Podem

Pedro Sánchez també ha enviat missatges a Unides Podem. Acusa Pablo Iglesias de "torna a treure l'artifici de la gran coalició del PSOE i el PP, entre PSOE i Ciutadans" i afirma que l'únic que busca és impedir un govern dels socialistes:

"L'endemà ja sabem que el senyor Iglesias amb els seus vots el que fa, quatre vegades en quatre anys, això sí que té mèrit, és impedir que hi hagi un govern del PSOE a Espanya"

 

L'oferta de Rivera

Albert Rivera ha fet l'anunci d'aixecar el veto al PSOE durant el seu primer míting de precampanya, a Madrid. Del "no és no", el líder de Ciutadans ha passat avui al compromís de no bloquejar la governabilitat d'Espanya si Pedro Sánchez assumeix un conjunt de mesures.

Entre el decàleg de mesures que reclama Rivera, hi ha la de frenar el govern del president Torra i demana als socialistes que donin suport a la moció de censura al president que dilluns es debatrà al Parlament. Manté que la seva prioritat és un pacte amb el PP, però diu que ara no és moment de divisió, sinó de desbloquejar la situació a Espanya.

ARXIVAT A:
PSOEEleccions generals 2019-10NAlbert RiveraPedro SánchezCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut