La respost de Borrell a Torra: "Ni Catalunya té ambaixades, ni Exteriors té espies"
Josep Borrell

La resposta de Borrell a Torra: "Ni Catalunya té ambaixades, ni Exteriors té espies"

Aquesta resposta arriba després de la petició que Torra ha fet perquè Borrell dimiteixi de les seves funcions

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha respost a les acusacions d'espionatge que va formular el president de la Generalitat, Quim Torra.

Borrell ha afirmat que Catalunya no té ambaixades i que el seu departament no té espies:

"Ni Catalunya té ambaixades, perquè les ambaixades les tenen els estats, ni el Ministeri d'Afers Exteriors té espies."

Borrell ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa on se li ha preguntat sobre la petició que Torra havia fet perquè dimitís del càrrec.

Aquest dimecres, el president Torra va anunciar que enviarà una carta a diversos "eurodiputats i cancelleries europees i internacionals" en què acusarà el govern espanyol d'haver espiat delegacions de la Generalitat a l'estranger i on subratllarà que considera que tot plegat és un cas d'espionatge polític d'un gran escàndol.

Segons la Generalitat, si es té en compte que l'espionatge s'hauria fet contra parlamentaris d'altres països protegits per la seva immunitat i sense el seu consentiment, és un cas d'espionatge greu.

Aquesta intromissió és la que els serveis jurídics del govern català al·legaran davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per oposar-se al tancament de les delegacions.


La denúncia del diputat britànic Hywel Williams

Segons ha avançat l'agència EFE, el diputat britànic Hywel Williams ha denunciat aquest dijous que "membres del Parlament" del Regne Unit "han estat espiats per agents" del govern espanyol en relació amb les seves tasques sobre Catalunya.

Williams, del Partit Nacionalista Gal·lès Plaid Cymru, ha dit a la Cambra dels Comuns que Espanya ha fet una "vigilància encoberta" de les activitats del Grup Parlamentari sobre Catalunya, format per diputats de tots els partits.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraJosep Borrell
Anar al contingut