Un home camina sol pel pont de Carles a Praga (Efe/Epa/Martin Divisek)
Un home camina sol pel pont de Carles a Praga (Efe/Epa/Martin Divisek)

La República Txeca tanca escoles, bars i restaurants fins al 3 de novembre

Després de ser un dels països que millor va gestionar la primera onada de coronavirus, ara la República Txeca és l'estat europeu més afectat per la pandèmia

AgènciesActualitzat

El govern txec ha decretat aquest dilluns el tancament immediat de totes les escoles, bars i restaurants fins al dimarts 3 de novembre per reduir el nivell de contagis de coronavirus.

Tot i que aquesta setmana ja havia entrat en vigor un paquet de mesures com el tancament de piscines i gimnasos o l'obligació que els bars i restaurants tanquessin a les vuit del vespre, el fort increment de positius de Covid-19 en les últimes hores ha fet que l'executiu decidís endurir les restriccions mentre duri l'estat d'emergència, que estarà en vigor fins a principis de novembre.

 

Fins ara, les escoles txeques combinaven ensenyament presencial i a distància, però ara s'ha decidit clausurar tot el sector de l'educació durant les pròximes tres setmanes.

A més, el tancament també afecta al sector de la restauració, que haurà de tancar. Tanmateix, els restaurants podran servir menjar a través d'una finestreta, com ja van fer durant el tancament de la primavera.

 

Una dona passa per davant d'un restaurant tancat a Praga (Reuters/David W Cerny)
Una dona passa per davant d'un restaurant tancat a Praga (Reuters/David W Cerny)

 

Aquest divendres, el primer ministre del país, el magnat populista Andrej Babis, no va descartar que hi pugui haver un confinament i aquest dilliuns ha insistit que cal que aquestes mesures frenin la corba de contagis:

"No podem permetre'ns fallar, de manera que aquest intent haurà de ser exitós."

 

Prohibit l'alcohol al carrer i les reunions de més de 6 persones

A més, també ha quedat prohibit el consum d'alcohol al carrer i, a les andanes de les estacions de transport públic, serà obligatori portar mascareta.

Pel que fa a les reunions a l'aire lliure, els grups no podran ser de més de sis persones.

 

L'objectiu és reduir la taxa de reproducció del virus, és a dir, el nombre de persones que infecta cada contagiat, fins a 0,8, segons ha precisat el ministre de Sanitat, Roman Prymula. Ara mateix, l'índex està situat al voltant de l'1,3.

Aquest dilluns, la xifra de defuncions per coronavirus al país ha superat per primer cop el miler, amb 1.045 morts les últimes 24 hores.

 

El país europeu més afectat en la segona onada

Amb més de 10 milions d'habitants, la República Txeca va ser un dels països que va tenir més èxit a l'hora de contenir la primera onada de la pandèmia. Ara, però, és l'estat europeu més afectat, amb gairebé 500 contagis per cada 100.000 habitants en les dues últimes setmanes, al davant de Bèlgica (402,5) i Espanya (308,1).

 



 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut