El rei emèrit durant una reunió de líders iberoamericans, l'any 2012, a Cadis
El rei emèrit durant una reunió de líders iberoamericans, l'any 2012, a Cadis (Reuters/Jon Nazca)

La República Dominicana no té constància que el rei emèrit sigui al país

En les darreres hores, diversos mitjans espanyols han assegurat que Joan Carles de Borbó havia fugit al país caribeny

Actualitzat

L'Oficina d'Immigració de la República Dominicana ha assenyalat que no té constància que el rei emèrit Joan Carles I hagi arribat al país, segons ha dit el servei de premsa de l'oficina a l'agència Reuters.

En les darreres hores, diversos mitjans de comunicació espanyols han assenyalat que el rei Joan Carles, que aquest dilluns va anunciar que marxava del país, hauria fugit a la República Dominicana des de Portugal.

Segons l'Oficina d'Immigració del país, el darrer viatge de Joan Carles a la República Dominicana va ser entre el 28 de febrer i el 2 de març.

 

El portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors del país, César Duvernay, ha negat a l'agència Efe que tinguin constància de la presència del rei emèrit a la República Dominicana:

"La cancelleria no en té cap informació oficial "

Els diaris "ABC" i "La Vanguardia" han informat aquest dimarts que Joan Carles de Borbó és a la República Dominicana des de diumenge, un dia abans de comunicar la seva intenció d'abandonar Espanya.

 

Un complex hoteler a la costa

La televisió de notícies dominicana CDN assegura que l'exmonarca encara no és al país, tot i que ha indicat que s'estan realitzant preparatius al complex hoteler Casa de Campo, propietat de la família Fanjul, per rebre'l.

Aquest complex de mansions situat a La Romana, a l'est del país, seria el lloc on aniria a viure el rei emèrit, segons fonts de la direcció de la urbanització citades pel canal de televisió.

 

Complex hoteler Casa de Campo, a la localitat costanera de La Romana, on segons alguns mitjans hi hauria Joan Carles de Borbó
Complex hoteler Casa de Campo, a la localitat costanera de La Romana, on, segons alguns mitjans, hi hauria Joan Carles de Borbó (EFE / Orlando Barría)

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest dimarts que "no té informació" sobre on és Joan Carles de Borbó, l'endemà que comuniqués al rei Felip VI la decisió de marxar del país.

Malgrat viure fora d'Espanya, Joan Carles continuarà formant part de la família reial i mantindrà el títol de rei emèrit que se li va reconèixer després d'abdicar, el juny del 2014.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbons
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut