Madrid

La rendibilitat del deute espanyol a deu anys es manté per sobre del 5%

La rendibilitat del deute públic espanyol continua en zona de màxims històrics des de l'arribada de l'euro, per la desconfiança dels inversors envers l'economia de l'Estat. Tant en l'obertura del mercat secundari de deute com al migdia, l'interès del bo espanyol a deu anys ha continuat per sobre del 5%, un percentatge al qual va arribar ahir per primera vegada des del 2002.

Actualitzat
El bo espanyol a deu anys continua notant els efectes dels mercats, que mostren recels cap a la solvència econòmica de l'Estat.

Per ara, manté una rendibilitat per sobre del 5%, el nivell rècord assolit aquest dimecres. Ho ha fet en l'obertura i, segons les dades disponibles, a les onze del migdia continuava el 5,045%, és a dir, per sobre d'aquest llindar. El bo alemany s'ha situat en el 2,7%, lleugerament per sota del que va tenir la vigília, mentre que els d'Irlanda i Grècia es mantenien disparats, al 8 i a l'11%, respectivament.

L'altra dada que s'ha de tenir en compte, que és el diferencial amb el bo alemany, considerat el més segur i, per tant, el de referència, ha baixat una miqueta després de començar el dia amb pocs canvis. A les onze del migdia ha quedat en 232 punts, mentre que a l'obertura era de 236, un més que en el tancament de dimecres i per sota dels 250 punts, el rècord a què va arribar dimecres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut