Entrada del CAP de Tàrrega
Entrada del CAP de Tàrrega

La remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega superarà els 4 MEUR i les obres es licitaran a la tardor

Actualitzat

ACN Tàrrega - Les obres d'ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Tàrrega sortiran a licitació durant la tardor, segons ha anunciat aquest dijous l'alcaldessa Alba Pijuan en una entrevista a Ràdio Tàrrega. Pijuan ha explicat que la redacció del projecte constructiu s'ha enllestit amb retard per la necessitat d'actualitzar-lo davant l'alça generalitzada dels preus, calculada en un 30%. En aquest sentit, el cost d'execució del projecte superarà els 4 milions d'euros, segons ha indicat l'alcaldessa. El següent tràmit serà l'aprovació d'un nou conveni de col·laboració entre el Servei Català de la Salut (CatSalut), l'Institut Català de la Salut (ICS), la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Tàrrega per tirar endavant la licitació dels treballs.

Pijuan ha dit que "la remodelació i modernització del CAP és un dels projectes que més urgeixen a la ciutat". "La inversió suposarà un important reforç de l'atenció sanitària com a servei bàsic i, per això, hem treballat per assolir un ple consens entre tots els agents implicats i adaptar el projecte a les noves necessitats", ha afegit.

El nou conveni preveu l'increment de preus de l'execució del projecte, cost que assumirà en la seva integritat la Diputació de Lleida. El projecte redactat fixa la reestructuració de part de l'edificació existent per modernitzar i ampliar les instal·lacions actuals amb més consultes per l'atenció primària i especialitats mèdiques i altres serveis sanitaris que ofereix CatSalut mitjançant els seus proveïdors, essencialment l'ICS.

També permetrà donar cabuda fonamentalment al Servei d'Urgències i tot el que fa referència a salut mental infantil i d'adults. Així mateix, el projecte preveu millorar el condicionament d'espais per a l'atenció d'emergències i drogodependències lligades a la salut mental i l'adequació i urbanització de l'aparcament i zona verda. L'actual edifici del CAP de Tàrrega es va inaugurar l'any 1992.

Hospital d'Atenció Intermèdia

En paral·lel, també resta pendent la construcció de l'Hospital d'Atenció Intermèdia de Tàrrega per part del Departament de Salut, que resta a l'espera de rebre els ajuts europeus Next Generation per finançar la construcció d'aquest equipament. La nova infraestructura, que es construiria als terrenys situats al costat del CAP, permetria atendre pacients de mitjana i llarga estada i altres amb necessitats de cures pal·liatives. Per fer-lo realitat, l'Ajuntament cedirà 10.000 metres quadrats de terreny. És previst que el futur Hospital d'Atenció Intermèdia disposi de 110 llits, repartits entre mitjana i llarga estada, i de 25 places com a centre de dia per al tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives. L'edifici estaria connectat amb el CAP mitjançant les obres d'ampliació del centre sanitari.

Anar al contingut