platja cotxes arenys
Imatge dels nombrosos cotxes que aparquen davant de la platja del Cavaió.
Arenys de Mar

La remodelació del litoral arenyenc deixarà sense aparcament la platja del Cavaió

El projecte municipal de recuperació mediambiental de la platja del Cavaió d'Arenys de Mar impedirà que els banyistes puguin aparcar just davant de la platja. La voluntat de l'Ajuntament és construir un passeig marítim lliure de trànsit que respecti la llei de costes, fet que impedirà l'accés dels cotxes. En època de vacances la zona queda col·lapsada per l'alt nombre de vehicles, i impedeix l'accés d'ambulàncies en cas d'una emergència. Aquesta decisió no ha agradat als guinguetaires i alguns banyistes del municipi.

Actualitzat
El projecte preveu la creació de diversos espigons per protegir la platja de les tempestes, que cada cop s'emporten més sorra, així com un vial per als vehicles de serveis. L'alcalde de la localitat, Ramon Vinyes, ha valorat positivament que molts usuaris "podran passejar per la platja amb bicicleta, encara que hagi plogut dos dies abans". Amb el nou passeig marítim, els municipis d'Arenys de Mar i Canet quedaran enllaçats.

Per la seva part, els amos de les guinguetes ja han presentat a l'Ajuntament més de 3.500 firmes contràries al projecte, perquè creuen que la falta d'aparcament reduirà l'accés de la gent a la platja. Tot i això, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha posat en marxa un carrilet que porta els banyistes des del poble fins a la platja del Cavaió. D'altra banda, el consistori estudia construir alguns aparcaments no gaire lluny de la zona, tot i que aquests seran, probablement, de pagament.

Anar al contingut