Els joves participants a la gimcana van fer proves de contingut sexual
Els joves participants a la gimcana van fer proves de contingut sexual (Servei de Joventut de Vilassar de Mar)

La regidora de Joventut de Vilassar de Mar dimiteix per la gimcana de contingut sexual

La regidora Montse Gual diu que desconeixia les activitats concretes però que n'assumeix la responsabilitat

RedaccióActualitzat

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilassar de Mar, Montse Gual, ha renunciat al càrrec arran de la gimcana amb contingut sexual que es va fer al municipi. L'activitat es va dur a terme el 22 de juliol en el marc del "Juliol Jove" a la localitat maresmenca i va generar polèmica perquè contenia proves com imitar postures sexuals o modelar amb plastilina vulves i penis.

L'Ajuntament de Vilassar ha fet pública la renúncia en un comunicat. Es farà efectiva en el pròxim ple municipal, al setembre.

En la nota, el consistori remarca que Gual "no va ser informada" i desconeixia les activitats "concretes" programades durant l'activitat. Tot i això, la regidora d'ERC diu que assumeix "voluntàriament" la responsabilitat de "no haver reclamat la informació de les activitats" i, per tant, de la "manca d'informació" per als participants i familiars.

La regidora assegura que donarà resposta als requeriments del Síndic de Greuges --que ha obert una actuació d'ofici-- i les institucions públiques que ho demanin.

L'Ajuntament de Vilassar de Mar torna a demanar disculpes pel "malestar i incomoditat" a les famílies.

Proves que van indignar les famílies

A la gimcana, orientada a joves de 12 a 30 anys, hi havia proves consistents a imitar postures sexuals o bé a modelar amb plastilina vulves i penis, segons es veu a les fotos que la mateixa regidoria va difondre a les xarxes.

Altres proves consistirien a col·locar un preservatiu amb la boca en un plàtan o un pal, untar-lo amb nata i llepar-lo.

Famílies indignades pel contingut de la gimcana van denunciar les activitats. Inicialment, el govern de Vilassar de Mar va defensar el contingut "pedagògic" de les proves.

La regidora va assegurar que les activitats estaven "validades per un equip tècnic" i que es van definir "basades en allò que ja havien fet a altres poblacions". Va recalcar que cada activitat es va adaptar a l'edat del grup. Tot i això, va admetre que les famílies no havien rebut tota la informació.

 

ARXIVAT A:
Educació MenorsInfància
Anar al contingut