Alumnes de Primària (Foto: ACN)
L'estudi mostra que es detecten més nens superdotats que no pas nenes
Barcelona

La reforma educativa de Wert rep les crítiques de tots els sectors implicats

La llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa que prepara l'executiu de Rajoy és recentralitzadora i no suposa cap millora pedagògica segons els diferents col·lectius implicats.

Catalunya Ràdio / RedaccióActualitzat
Pares, professors i polítics han posat el crit al cel davant el projecte de reforma educativa que el Consell de Ministres va aprovar aquest divendres. Uns i altres veuen els canvis com una clara operació de recentralització i un retrocés, en termes pedagògics, que no servirà per combatre el fracàs escolar. Al contrari.

Des de l'USTEC, el sindicat majoritari entre el col·lectiu docent, la seva presidenta, Rosa Canyadell, s'ha referit a les mesures anunciades pel ministre Wert com a "decisions de poder i control ideològic sense cap finalitat pedagògica i que no ajuden a millorar absolutament res".

Des de l'Escola en Català, la seva presidenta, Mercè Escarrà, denuncia que la reforma vol arraconar el català de les aules i ho ha definit com "un nou capítol de la croada que manté Espanya des de fa segles contra Catalunya, la seva llengua i cultura".

Entre els pares, la reacció en contra de la reforma és fins i tot més marcada. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pere Farriol, president de la FAPAES, la Federació d'Associacions de Pares majoritària a Secundària, assegura que s'està destapant l'Espanya més deprimida, trista, sense objectius i en blanc i negre. Per Farriol, s'està recentralitzant tot el que la democràcia va guanyar durant la transició.

A escala política, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la reforma es redueix a "menys professors, menys beques, més exàmens i més segregació". El socialista aposta per ajudar els estudiants que van malament en comptes d'apartar-los i treure'ls del sistema educatiu.

La reforma anunciada, que ara ha de passar per les Corts, implica, entre altres coses, que el govern espanyol passarà a fixar el 65% del contingut de les matèries dels estudiants de Catalunya. I al final de cada cicle, examinarà els alumnes de tot l'Estat amb un mateix examen.

Des de Catalunya, la consellera d'Educació catalana, Irene Rigau, ja ha dit que entén la reforma com una "ofensiva total" de l'Estat en les competències de la Generalitat.
Anar al contingut