Montoro ha anunciat al ple que en un any hi haurà un nou sistema de finançament local.
Montoro ha anunciat al ple que en un any hi haurà un nou sistema de finançament local.
Madrid

La reforma de l'administració local continua la seva tramitació després del rebuig de PP i UPN a les esmenes

La resta de grups, excepte Fòrum Astúries, que s'ha abstingut, han votat a favor de les deu esmenes a la totalitat presentades al projecte de llei del govern. Al mateix ple, el ministre Montoro ha anunciat que en un any hi haurà un nou sistema de finançament local.

RedaccióActualitzat

La reforma de l'administració local seguirà la seva tramitació a les Corts Generals després que el ple del Congrés ha rebutjat totes les esmenes a la totalitat al projecte de llei del govern espanyol. El PP i UPN han votat en contra de les deu esmenes i Fòrum Astúries s'ha abstingut. La resta de formacions hi han votat a favor.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha estès la mà als grups parlamentaris que han votat a favor de les esmenes i els ha instat a continuar amb les negociacions. També ha agraït al PNB que hagi retirat la seva esmena a la totalitat poc abans del debat.

Al mateix ple, Montoro ha anunciat que en un any hi haurà un nou sistema de finançament local. L'objectiu de la reforma és potenciar les administracions públiques perquè son "les més properes al ciutadà" i les úniques, ha recordat Montoro, que han tingut superàvit en els comptes del 2012.

La Constitució no fa referència explícita a les competències municipals. Ha estat el Tribunal Constitucional qui, a través de nombroses sentències, ha atribuït a l'Estat el poder fixar les bases i les seves competències. Aquesta situació ha donat lloc a "certes disfuncions, duplicitats i concurrència" de competències, un fet que la reforma corregirà, ha explicat Montoro.

Anar al contingut