Madrid

La reforma de la llei d'estrangeria imposa més restriccions al reagrupament familiar

La nova norma endurirà alguns aspectes clau de la legislació actual en matèria d'immigració. El període d'internament dels "sense papers" en tràmit d'expulsió passarà dels 40 dies actuals als 60 i s'imposaran restriccions al reagrupament familiar. El projecte estableix que només podran venir a l'estat espanyol els pares majors de 65 anys i sempre que faci més de cinc anys que l'immigrant és a Espanya. Finalment, i després de les protestes de les ONG, el text que s'enviarà al Congrés no establirà sancions per a les entitats que acullin i protegeixin estrangers en situació irregular.

Actualitzat
Segons la nova norma, només podran venir a l'estat espanyol els pares majors de 65 anys i sempre que faci més de cinc anys que l'immigrant sigui a Espanya.

Els fills reagrupats en edat laboral tindran permisos de treball i també es podrà sol·licitar la presència de la parella de fet.

La nova llei, segons la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, perfecciona el sistema de fluxos migratoris en funció del mercat de treball, augmenta la lluita contra la immigració irregular i afavoreix la integració dels immigrants, sobretot a través d'iniciatives educatives.

El govern espanyol ha demanat la tramitació d'urgència d'aquesta nova llei i espera aconseguir el consens de la resta de grups del Congrés dels Diputats.
Anar al contingut