Les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio
Les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio
Barcelona

La redacció d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, Premi Muriel Casals de Comunicació

El jurat destaca "la professionalitat i la vocació de servei" de tots dos mitjans i atorga el premi per haver convertit els informatius de la televisió i la ràdio públiques en "referent informatiu"

RedaccióActualitzat

Les redaccions d'Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio han estat guardonades amb el Premi Muriel Casals de Comunicació, que atorga Òmnium Cultural.

El jurat destaca, textualment, "la professionalitat i la vocació de servei" de tots dos mitjans i atorga el premi per haver convertit els informatius de la televisió i la ràdio públiques en "referent informatiu".

El jurat també remarca que tot això s'ha fet "respectant la pluralitat i plantant cara a les pressions i amenaces d'intervenció política", en referència a l'aplicació de l'article 155.

El premi es lliurarà divendres, en el marc de la Nit de Santa Llúcia.

La filla de Casals, Laia Gasch, ha recordat que la presidenta d'Òmnium va ser membre de la primera Corporació Catalana de Ràdio i Televisió que va fundar TV3 i Catalunya Ràdio i ha destacat la feina feta als informatius de TV3 i Catalunya Ràdio:

"La Muriel va viure aquella època amb passió, posant èmfasi a construir uns serveis informatius, independents i honestos basats en el model de la BBC. Avui, TV3 i Catalunya Ràdio segueixen informant amb imparcialitat i honestedat, i no tenen res a envejar a la BBC; un premi totalment merescut."

El premi es lliurarà divendres, en el marc de la Nit de Santa Llúcia i, per primera vegada, porta el nom de Muriel Casals en reconeixement a la presidenta d'Òmnium Cultural.

Anar al contingut