La reacció dels presos: sense sorpreses i sense donar-se per vençuts

Els presos han explicat a TV3 la seva opinió sobre la sentència i sobre el futur
La reacció dels presos: sense sorpreses i sense donar-se per vençuts

La reacció dels presos: sense sorpreses i sense donar-se per vençuts

Els presos han explicat a TV3 la seva opinió sobre la sentència i sobre el futur
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

TV3 ha preguntat als presos què pensen de la sentència i com afronten les condemnes. I aquestes són les seves respostes.

 

Josep Rull:

"Que formava part d'una mena de paròdia absurda que es diu justícia espanyola, que ja estàvem condemnats abans del judici i que, malgrat tot, ens en sortirem perquè l'esperança sempre és més poderosa que la por."

Oriol Junqueras:

"Avui han volgut acabar amb tota una generació de catalans que lluita per aconseguir la llibertat. Avui els poders de l'estat espanyol han exercit la venjança contra tots nosaltres, perquè els fa por la democràcia. Teníem clar que la presó és una fase més en el camí cap a la llibertat del nostre país i no ens aturarem."

Carme Forcadell:

"Soc a la presó perquè soc la Carme Forcadell Lluís, no per haver estat presidenta del Parlament. La tasca que tenim al davant potser és més llarga del que ens esperàvem, però no abaixarem els braços."

Quim Forn:

"Sense sorpresa, serè i convençut que guanyarem la lluita per la llibertat."

Jordi Cuixart:

"Ni la presó ni la repressió seran mai la visualització de cap derrota, sinó un pas més en la lluita per l'exercici d'aquests drets que avui han estat condemnats."

Jordi Sànchez:

"Ens en sortirem! Aquest ha estat el meu pensament. Estic convençut que junts, units i determinats doblegarem l'actitud d'aquest Estat. Els 100 anys de presó no ens robaran el nostre optimisme."

Dolors Bassa:

"Tinc un sentit d'injustícia immens. Tota la vida he lluitat per un país de drets i llibertats, i saber-los restringits d'aquesta manera em dol profundament. Ara que la sentència està ja dictada, començo a descomptar dies d'aquesta ignomínia."

Jordi Turull:

"Anava mentalment preparat. La sentència ja se'ns havia notificat via premsa des de divendres. He signat i he preguntat si '¿Me toca pagar algo?' I a partir d'aquí, bon vent i barca nova."

Raül Romeva:

"Fa mesos que ens van sentenciar preventivament. Avui, a les preses i presos polítics ens utilitzen per cronificar problemes polítics. Som uns caps de turc. Han volgut escapçar un moviment empès per les aspiracions polítiques de milions de persones. Per tant, no podem deixar d'insistir, d'anar-hi."

ARXIVAT A:
Judici procés Josep Rull Oriol Junqueras Carme Forcadell Joaquim Forn Raül Romeva Jordi Cuixart Jordi Sànchez Dolors Bassa Jordi Turull