Londres

La RAF intercepta dos bombarders russos que feien maniobres al golf de Biscaia

Diversos caces de la Força Aèria Britànica, la RAF, han interceptat dos bombarders russos que s'havien aproximat a l'espai aeri del Regne Unit. Després d'uns moments de tensió, els dos avions Tu-160 russos han estat escortats per aparells britànics i noruecs fins que s'han allunyat en direcció al golf de Biscaia, on vaixells de l'armada russa estan de maniobres. Les maniobres consisteixen en la realització de proves electròniques simulades de llançament de míssils de creuer davant la costa atlàntica de França i del País Basc, en un dels exercicis militars més importants des de l'era soviètica.

Actualitzat

Des de l'estiu passat, la RAF ha mobilitzat diverses vegades els seus avions de guerra per interceptar bombarders russos. El passat mes d'agost, el president rus, Vladímir Putin, va anunciar la represa permanent dels vols dels bombarders estratègics russos, suspesos des de 1992.

Aquesta represa coincideix en el pitjor moment de les relacions entre Londres i Moscou des de la guerra freda a causa, en part, de l'assassinat de l'exespia rus Aleksandr Litvinenko el novembre de 2006. La tensió bilateral es va aguditzar la setmana passada quan Londres va haver de tancar dues seus regionals del British Council, un organisme de promoció de la cultura britànica, després de denunciar una campanya intimidatòria per part de les autoritats russes.

Anar al contingut